Jyllands-Posten

Nyt spørgsmål i sagen om Rolighedsv­ej

EL og Radikale stiller spørgsmål om rådmaends notatpligt i forbindels­e med sagen om byggeri på Rolighedsv­ej i Risskov.

- JØRGEN RYE jorgen.rye@jp.dk

Hvad skete der mellem maj 2018 og oktober 2018? Hvorfor skiftede Teknik og Miljø holdning fra at vaere imod udstykning på Rolighedsv­ej 16A til at vaere for udstykning i oktober 2018?

Det er et centralt spørgsmål for kritikerne i den omstridte byggesag på Rolighedsv­ej i Risskov, hvor en privat grundejer vil udstykke en del af sin grund taet ved strandpark­en, så der kan bygges en ny villa.

Det er også årsag til, at byrådspoli­tikerne Keld Hvalsø (EL) og Eva Borchorst Mejnertz (R) nu stiller et nyt 10dages spørgsmål i sagen, denne gang om rådmaends notatpligt.

De to politikere vil vide, om en rådmands samtaler med en bygherre om en konkret byggesag ved møder, middage og studierejs­er også er omfattet af notatpligt­en.

»Som vi har forstået sagen, er det en rådmandsbe­slutning, men vi savner stadig svar på, hvorfor rådmanden traf den beslutning. Vi mener, at notatpligt­en også må vaere gaeldende, i tilfaelde af at rådmanden har haft samtaler med bygherren om byggeproje­ktet,« siger Eva Borchorst Mejnertz og fortsaette­r:

»Når vi stiller spørgsmål, virker det i svarene, som om den eneste begrundels­e er, at det er en rådmandsbe­slutning.«

Principiel sag

Det er ikke første gang, de to byrådsmedl­emmer stiller spørgsmål i sagen, og årsagen er ifølge Eva Borchorst Mejnertz, at sagen kan have stor betydning for den måde, der byudvikles på i Aarhus:

»Sagen er principiel, for vi mener, at man har tilsidesat borgernes tilkendegi­velser uden at have en begrundels­e for det. Det er også derfor, at faellesråd­ene i byen er så optagede af den her sag, for man frygter, at den praksis breder sig til resten af byen,« siger hun.

Hun henviser til, at der i 2017 med inddragels­e af borgere i området blev vedtaget en lokalplan for hele området, der bl.a. fastslog, at der ikke kunne udstykkes på Rolighedsv­ej. Det er den beslutning, der nu laegges op til at aendre med en ny lokalplan for Rolighedsv­ej 16A, der tillader udstykning.

Naturlig sammenhaen­g

Om kommunens begrundels­er for den nye lokalplan har Lone Dannerby Paulsen, fungerende forvaltnin­gschef i Teknik og Miljø, for nylig forklaret følgende i JP Aarhus:

»Begrundels­en for at lave en ny lokalplan er beskrevet i indstillin­gen. Det er en vurdering af, hvilke muligheder der ligger i kommunepla­nen, nemlig at man åbner for at udstykke grunde med en minimumstø­rrelse på 700 kvm, og det er vi ikke i strid med. Desuden er arealet adskilt fra lokalplan 1031 i øvrigt, så man kan ikke sige, at der er en taet bymaessig sammenhaen­g med lokalplane­n i øvrigt, og så har vi vurderet, at det ikke har en betydning på den kulturhist­oriske bane, som skulle gøre, at vi ikke kan udstykke,« siger hun og tilføjer:

»Derudover har vi vurderet, at der er en naturlig sammenhaen­g med bebyggelse­n på Strandvaen­get, så vi får bundet den nuvaerende bebyggelse sammen med den øvrige bebyggelse.«

Venstre og Socialdemo­kratiet har tilkendegi­vet, at partierne støtter den nye lokalplan. Sagen nåede ikke at blive behandlet ved det seneste byrådsmøde, men vil formentlig blive behandlet ved naeste byrådsmøde den 26. februar og sendt i fire ugers høring.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark