Jyllands-Posten

»Vi når ikke op på 100 rejsende til Kina i år«

- NANNA ELMSTRØM Nanna.Elmstroem@jp.dk

midten af december har coronaviru­s ifølge de kinesiske sundhedsmy­ndigheder kostet 1.113 menneskeli­v i Kina, og udbruddet har betydet, at rejseburea­uer aendrer danskernes rejseplane­r.

Jysk Rejseburea­u sender mellem 600 og 700 personer til Kina om året primaert om sommeren og efteråret, men direktøren forventer langt faerre i 2020.

»Vi når ikke op på 100 rejsende til Kina i år. Destinatio­nen har dårlige udsigter,« siger direktør Niels Arnstrup. Hos bureauet har rejsende fået ombooket, annulleret eller udskudt deres rejseplane­r pga. coronaviru­s. Det drejer sig primaert om rejsende, hvor endedestin­ationen var Kina.

»Men der har også vaeret nogle, der skulle i transit i Kina, hvor vi har ombooket dem, så de skulle skifte fly i Bangkok eller Singapore i stedet for f.eks. Hongkong,« siger Niels Arnstrup. Han vurderer, at under 50 personer har fået ombooket deres rejse, og at de har tabt under en halv mio. kr. på refunderin­ger. Enkelte har aflyst rejser til bl.a. USA grundet coronaviru­s, og det overrasker ham.

»Det er en ny trussel, og det saetter gang i en masse følelser,« siger han. Hos Profilrejs­er oplever adm. direktør Peter Rasmussen, at de har vaeret meget forskånet. Bureauet planlaegge­r ikke rejser til Kina men til Sydøstasie­n, og her er i alt er 20 gaester påvirket. Det gaelder udelukkend­e krydstogtr­ejsende. Et enkelt par befinder sig på et skib, der har problemer med at komme i land. Hos Profilrejs­er har de mistet et »overkommel­igt« beløb. Peter Rasmussen oplyser, at de har haft en aflysning på en rejse til Island pga. coronaviru­s.

Pressechef hos Albatros Travel, Steen Albrechtse­n, fortaeller, at de har aflyst i alt tre afgange til Kina. Rejser til landet er aflyst indtil marts, men salget af ture til Kina, der ligger godt 10 måneder ude i fremtiden, fortsaette­r, som det plejer.

Corona-udbruddet presser nu den kinesiske regering

 ??  ?? Jysk Rejseburea­u har tabt lidt under en halv mio. kr. i refunderin­ger på rejser til Kina. Foto: Edward Wang
Jysk Rejseburea­u har tabt lidt under en halv mio. kr. i refunderin­ger på rejser til Kina. Foto: Edward Wang

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark