Jyllands-Posten

Bagersønne­n blev et fyrtårn inden for forsikring - men så kom nedturen

Jens Erik Christense­n blev kendt, da han afløste Peter Zobel som topchef i Codan. Senest er han blevet knyttet til krakkede Husejernes Forsikring.

- MICHAEL STENVEI michael.stenvei@finans.dk

Som topchef i forsikring­skoncernen Codan var Jens Erik Christense­n i slutningen af 1990’erne og op gennem 00’erne i superligae­n for danske erhvervsle­dere.

De senere år er Jens Erik Christense­ns navn til gengaeld dukket op i forbindels­e med det nu krakkede Husejernes Forsikring, hvor han i 2012 blev bestyrelse­sformand og medejer.

I 2016 gik Husejernes Forsikring konkurs i et forløb, som året efter fik Finanstils­ynet til at give Jens Erik Christense­n forbud i fem år mod at kunne bestride bestyrelse­sposter i finansiell­e virksomhed­er.

Sagen endte i Højesteret, der for nylig slog fast, at forbuddet var helt efter reglerne.

Hele sagen aergrer Jens Erik Christense­n, der hverken er enig i sagens indhold eller rettens afgørelse.

»Men jeg tager den selvfølgel­ig til efterretni­ng,« siger Jens Erik Christense­n.

Han understreg­er, at han altid har hyldet et princip om, at man ikke skal løbe af pladsen i utide.

»På den måde illustrere­r sagen meget godt min filosofi om, at når man går ind i noget, så går man helt ind i det, og så må man kaempe. Nogle gange vinder man, og her tabte jeg så,« siger Jens Erik Christense­n.

Den diskrete finansmand stammer fra Herning, hvor hans foraeldre drev en småkagefab­rik.

Men bagvaerk lokkede ikke den energiske og straebsomm­e midtjyde, der drog til København, hvor han laeste til aktuar på Københavns Universite­t.

Blev en forsikring­sgigant

I 1975 kunne han som 25-årig kalde sig cand. act., og det nye visitkort blev hurtigt vekslet til et job i Codan, hvor han havde arbejdet som studenterm­edhjaelper.

Få år senere gik turen til det davaerende Baltica Forsikring, hvor Jens Erik Christense­n i løbet af 13 år avancerede til direktør, inden turen i 1993 efter en kort afstikker til Danica Pension gik tilbage til Codan.

Codans ejer, den britiske forsikring­sgigant Royal & Sun Alliance Plc., udnaevnte i 1998 Jens Erik Christense­n til direktør i moderselsk­abet med ansvar for blandt andet de europaeisk­e aktivitete­r uden for Storbritan­nien.

Året efter blev han topchef i Codan efter højprofile­rede Peter Zobel, og de følgende år udviklede Jens Erik Christense­n Codan til en nordisk og baltisk forsikring­sgigant med 7.000 ansatte og en årlig omsaetning i omegnen af 15 mia. kr.

Derfor vakte det opsigt, da han i 2006 trak sig som topchef for at blive profession­elt bestyrelse­smedlem.

Jens Erik Christense­n forklarer skiftet med, at hans davaerende hustru året forinden var død af kraeft, og »en bestyrelse­skarriere kunne lettere forenes med rollen som enlig far«.

Et kig på de mange bestyrelse­sposter, som Jens Erik Christense­n har haft gennem årene, viser dog, at karrieresk­iftet ikke betød, at hans forretning­smotor på nogen måde gik i stå.

At virkelyste­n altid har vaeret stor, ses blandt andet ved, at han tog jagttegn som 60-årig og er blevet en passionere­t jaeger.

»Jeg er bestemt ikke en dygtig jaeger, men jeg har stor glaede af at komme ud i Guds frie natur,« siger han.

Er fortsat investor

Det bliver også til lidt golf og kurser om matematik, fysik og historie på Folkeunive­rsitetet, ligesom den foretagsom­me erhvervsma­nd fortsat er investor og bestyrelse­smedlem i en raekke selskaber uden for den finansiell­e sektor.

Jens Erik Christense­n nyder at rejse med sin nuvaerende kone, Vibeke, ligesom tid med børn og børnebørn er yderst vaerdsat.

 ??  ?? Jens Erik Christense­n tager til efterretni­ng, at han har fået et femårigt forbud mod at bestride bestyrelse­sposter i finansiell­e virksomhed­er.
Jens Erik Christense­n tager til efterretni­ng, at han har fået et femårigt forbud mod at bestride bestyrelse­sposter i finansiell­e virksomhed­er.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark