Jyllands-Posten

En ung fyr, et vigtigt signal og en brudt stime giver nyt håb

En koncentrer­et indsats og et 19-årigt talent blev fremhaevet af AGF-lejren, da holdet formåede at gøre noget, ingen andre superligah­old har gjort i denne saeson.

- JESPER HAUE HANSEN jesper.h.hansen@jp.dk

David Nielsen ruskede i den ene spiller efter den anden og brølede dem ind i hovedet, mens andre af AGF-spillerne sprang rundt i naerheden af traeneren.

Forløsning­en var i første omgang tydelig, da søndagens 1-0-sejr ude mod FC Nordsjaell­and var blevet sikret efter tre tabte ligakampe i traek.

Et kvarter senere, da sejrssange­n havde runget faerdig i omklaednin­gsrummet på Right to Dream Park i Farum, var AGF-traeneren anderledes behersket.

For hvorfor svinger AGF’s resultater så meget, ville én vide efter fem sejrsløse ligakampe, der blev efterfulgt af seks sejre i traek og siden tre nederlag.

»Det er meget tilfaeldig­t. Vi har vaeret jaevnt gode hele året. I begyndelse­n var vi bedre, end vi fik point til, og vi kunne også have tabt nogle af dem, vi vandt, inden vi blev straffet hårdt tre kampe i traek,« sagde David Nielsen.

Men var det så ikke en forløsning endelig at få en sejr, spurgte en anden.

»Det der går vi ikke så meget op i. Den her liga er så taet, så det er små ting, der afgør alle kampe,« sagde AGF-traeneren.

Varm om hjertet

Lidt derfra stod den 19-årige Sebastian Hausner og smilede lidt generet efter at have fået chancen i ligaen for første gang i denne saeson.

»Det er noget, jeg har set frem til i et stykke tid, og så er jeg glad for, at muligheden kom. Jeg synes sgu, at det gik fint, selv om jeg er traet af, at der kom et par enkelte fejl,« sagde han, inden han roste sin forsvarsma­kker Niklas Backman for at vaere »en fornøjelse« at spille ved siden af med sin ro og verbale støtte.

Ydmygheden strålede også igennem, da Sebastian Hausner blev spurgt, om han nu regner med at få flere chancer:

»Det er selvfølgel­ig noget, jeg håber på, men jeg skal ikke tage det som en sovepude, bare fordi jeg har leveret en enkelt god kamp«.

David Nielsen roste sin unge midterfors­varer, som »løste sine opgaver fantastisk« og laenge har vist sig klar til at få chancen, mens målscorere­n Patrick Mortensen ligeledes glaedede sig over klubbens unge spillere som Sebastian Hausner og Benjamin Hvidt, der blev skiftet ind i første halvleg i stedet for en skadet Zachary Duncan.

»Det gør mig varm om hjertet at se de unge få noget spilletid og gøre det så godt. Det fortjener de, for de traener utrolig godt. Det er også dejligt at se, at vi har den bredde i truppen,« sagde han.

Laenge lignede det ellers en af de dage, hvor Patrick Mortensen mest ville blive husket for en braendt kaempechan­ce og for at have blokeret Nicolai Poulsens langskud, der havde kurs mod målet med et kvarter tilbage af kampen.

Eller hvor Mustapha Bundu kunne blive ved med at kigge bebrejdend­e ned på den støvle, som kantspille­ren først havde brugt til at løbe fra FC Nordsjaell­and-forsvaret, inden han blev presset ud i en spids vinkel og driblede først en, så to og tre mand, inden han stod fri foran målet og... snublede i afslutning­søjeblikke­t.

Ti minutter før tid fik AGF et tvivlsomt straffespa­rk, som Patrick Mortensen satte midt i målet, hvilket fik AGFlejren til at springe rundt i jubel efter en uskøn kamp, hvor AGF havde de største muligheder, selv om holdet fokuserede på at holde en solid defensiv organisati­on overfor de lynhurtige vaerter.

På den måde tabte FC Nordsjaell­and for første gang på hjemmebane i denne saeson.

»Vi gik all-in på at lukke dem ned. Vi kommer fra tunge graesbaner til en kunstgraes­bane, som de teknisk staerke og lynhurtige FCNspiller­e er pissehamre­nde dygtige på,« sagde David Nielsen.

Derfor gjorde den koncentrer­ede, defensivt discipline­rede indsats ham så glad, mens Patrick Mortensen konstatere­de:

»Hvis vi spiller som i dag, så ligger der mange point og venter«.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark