Jyllands-Posten

DSV får ekstragevi­nst på Panalpina-synergier

Mens DSV Panalpinas regnskab flugter med analytiker­nes forventnin­ger, har koncernen lagt et par godbidder til investorer­ne.

- LEONORA BECK leonora.beck@finans.dk

DSV Panalpina løfter sløret for sine forventnin­ger til 2019, efter at koncernen på grund af det store opkøb af den schweizisk­e koncern Panalpina suspendere­de sine egne forventnin­ger tidligere på året. Nu kan ledelsen så praesenter­e en ekstragevi­nst på 100 mio. kr. i synergier på at laegge de to koncerner sammen.

DSV regner nu med at levere et driftresul­tat (ebit) før saerlige poster på 6,6 mia. kr. Den udmelding rammer plet i forhold til analytiker­ne, der gennemsnit­ligt havde forventet 6,557 mia. kr.

I kølvandet af overtagels­en af Panalpina tidligere på året meddelte koncernen, at den ville have bedre overblik over den nye forretning og integratio­nen, så investorer­ne måtte vente med at få mere eksakte tal på forventnin­gerne til 2019.

Og det går bedre end ventet med integratio­nen. DSV Panalpina forventer nu at hive omkostning­ssynergier ud af den samlede koncern på 2,3 mia. kr. i stedet for 2,2 mia. kr. som tidligere ventet.

Gaver til aktionaere­r

Kun 5 pct. af omkostning­ssynergier­ne bliver synlige i 2019, mens omkring 60 pct. kommer i 2020. De sidste 35 pct. skulle gerne vise sig i 2021. I alt kommer sammenlaeg­ningen til at koste 2,3 mia. kr.

»Det kan stadig vaere, at DSV Panalpina kan se flere synergier, når de kommer laengere ind i integratio­nen,« lyder det fra Mikkel Emil Jensen, analytiker hos Sydbank.

Indtil videre har DSVledelse­n sagt, at det samlede DSV Panalpina skal op på samme marginnive­au, som DSV var før sammenlaeg­ningen. De løftede synergifor­ventninger kan imidlertid også sende et signal om, at DSV Panalpina ender med at kunne løfte sin margin højere, end hvad den var for DSV førhen. Synergiern­e ryger ned på bundlinjen langsigtet, og 90 pct. af Panalpinas forretning er luft- og søfragt. Her er marginerne betydeligt højere end eksempelvi­s ved vejtranspo­rt og logistiklø­sninger, hvilket i sidste ende giver DSV Panalpina mulighed for at presse marginerne højere op for hele forretning­en.

Mens divisionen for luftog søfragt klarede sig bedre end ventet, skete det modsatte for vejfragten og divisionen for logistiklø­sninger. Alt i alt ramte analytiker­ne dog forholdsvi­s plet, selv om de havde sat naesen op efter en lidt større toplinje og bundlinje.

DSV Panalpina foraerer i samme ombaering aktionaere­rne et aktietilba­gekøbsprog­ram på 2,5 mia. kr. Det er ikke mere end et par kvartaler siden, at koncernen ivaerksatt­e et lignende program på 3,5 mia. kr.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark