Jyllands-Posten

Cykliske aktier trak C25 frem til sjette stigning i traek

-

Cykliske aktier som Maersk, FLSmidth og DSV Panalpina klarede sig rigtigt godt i mandagens danske aktiehande­l, hvor investorer­ne haeftede sig ved positive toner om muligheden for en snarlig aftale mellem USA og Kina på handelsomr­ådet.

»Der har vaeret relativt roligt på markedet, men trods alt med en positiv undertone og udvikling hen over dagen. Det skyldes opløftende meldinger om, at der i naeste måned måske kan blive underskrev­et en eller anden form for aftale mellem USA og Kina på handelsomr­ådet,« siger senioranal­ytiker Martin Munk fra Jyske Bank.

Herhjemme smittede det i C25 saerligt af på de cykliske aktier, som ofte også har vaeret dem, der har vaeret hårdest ramt, når handelskri­gen eskalerede. Det gaelder blandt andet Maersk, hvis B-aktie steg 2,0 pct. til 8724 kr.

»Maersk har om nogen vaeret den knap, man trykkede på, når der har vaeret nyt om handelskri­gen, og lige nu er der mere optimisme omkring det forhold, så jeg taenker, at det er det, der er med til at løfte den aktie,« siger Martin Munk.

Blandt andre af de cykliske aktier steg FLSmidth 2,0 pct. til kurs 249,80 kr. forud for ingeniørko­ncernens regnskab for 3. kvartal tirsdag, og DSV Panalpina endte desuden 2,5 pct. højere i 655 kr.

Det var også en god dag for smykkeakti­en Pandora, efter at franske LVMH's bud på den amerikansk­e smykkekaed­e Tiffany bragte fokus på branchen.

»Buddet på Tiffany saetter tankerne i gang igen om den mulige opkøbsakti­vitet i branchen, og Pandora har fra tid til anden vaeret naevnt som opkøbskand­idat på grund af selskabets lave prissaetni­ng,« fortaeller Martin Munk.

Pandora endte i kurs 320,60 kr. efter en stigning på 1,5 pct.

Der kom mandag positivt nyt fra Carlsberg, som forud for sit regnskab for 3. kvartal opjustered­e forventnin­gerne til 2019, hvor det nu venter en organisk vaekst i driftsresu­ltatet på omkring 10 pct. mod en tidligere forventnin­g om en organisk vaekst på et højt encifret procentuel­t niveau.

»Opjusterin­gen skyldes en solid indtjening­sudvikling i Vesteuropa og Kina, der mere end opvejer svaghed i Rusland,« skrev Carlsberg, der efter opjusterin­gen endte 0,7 pct. højere i 964,40 kr.

Bankaktier­ne fik generelt baghjul på de ellers positive europaeisk­e aktiemarke­der mandag, efter at storbanken HSBC fra morgenstun­den var kommet med et skuffende regnskab.

Herhjemme endte

Danske Bank 0,3 pct. lavere i 98,30 kr., og Nordea faldt desuden 0,3 pct. til 50,14 kr. efter en stigning på 2 pct. fredag, da banken holdt kapitalmar­kedsdag i London.

Uden for C25 faldt SP Group med 11 pct. til 194 kr. Baggrunden var en nedjusteri­ng af forventnin­gerne til 2019, som selskabet annoncered­e søndag.

Efter et mindre salg og indtjening end ventet i årets 3. kvartal venter SP Group nu en omsaetning i år på 1,9-2,0 mia. kr. og et resultat på 175 mio. kr. Tidligere forventede selskabet at nå en omsaetning på 2,0-2,1 mia. kr. og et resultat på 200 mio. kr.

»Vi oplever, at der er en raekke brancher, der har mindre travlt, end de har haft, og det smitter af på os. Det er en opbremsnin­g i økonomien, som gør, at vores kunder har købt lidt mindre, end vi havde håbet på,« forklarede administre­rende direktør Frank Gad mandag morgen.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark