Jyllands-Posten

Advokater savner balance mellem arbejde og privatliv

-

De er spaendt for hårdt for karrierevo­gnen, og saerligt de unge advokater og jurister savner mere balance mellem arbejde og privatliv.

Det viser en ny undersøgel­se blandt i alt 3.578 danske og svenske jurister og advokater i både det offentlige og private.

Undersøgel­sen, som Karnov står bag, viser, at omkring halvdelen mener, at de selv arbejder for meget.

Derudover svarer omkring halvdelen, at det vigtigste for deres arbejdsliv er en god balance mellem arbejde og privatliv.

Løn og mulighed for at arbejde med spaendende sager kommer på en andenog tredjeplad­s.

Saerligt blandt de yngre jurister og advokater mellem 23 og 29 år, vaegter sammenhaen­g mellem arbejde og privatliv højt.

Hele 74 pct. svarer da også, at det er afgørende for at kunne tiltraekke jurister og advokater i fremtiden, at en arbejdsgiv­er evner at tilbyde en god work-life-balance.

I øvrigt svarer 64 pct., at branchen er for konservati­v.

Resultater­ne flugter med en anden undersøgel­se fra Djøf, der blev fremlagt i Berlingske i sidste uge. Her fremgår det, at arbejdspre­s og manglende tid med familien betyder, at 196 ud af 295 adspurgte advokater eller advokatful­dmaegtige, der er medlemmer af Djøf Advokat, overvejer at skifte til en beskaeftig­else uden for et traditione­lt advokatkon­tor.

Arkivfoto: Jamie Kingham/Cultura Images

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark