Jyllands-Posten

Dansk supermarke­ds-familie skovler penge ind

Den i offentligh­eden ukendte Tobiasen-familie har på 10 år tjent naesten 300 mio. kr.

- PETER SIMONSEN

En diskret familie fra Videbaek lidt uden for Herning står bag et dansk supermarke­dseventyr, der hvert år indbringer millioner.

Det drejer sig om Tobiasenfa­milien, der ejer og driver ABC Lavpris-kaeden. De to grene af familien ejer hver halvdelen af kaeden, og det er en saerdeles indbringen­de forretning.

Samlet tjente familien 33 mio. kr. i det seneste regnskabså­r. Det viser nye regnskaber fra familiens holdingsel­skaber, HT Holding og Esperanto.

Den samlede formue i de to selskaber er på over 200 mio. kr., og Tobiasen-familien har igen trukket store millionudb­ytter ud til sig selv.

ABC Lavpris har 14 butikker rundt om i landet. De har formået at løfte både omsaetning­en og indtjening­en i et marked, der ellers er domineret af store koncerner som Coop, Salling Group og Rema 1000.

I seneste regnskabså­r rundede omsaetning­en i ABC Lavpris 1 mia. kr. eksklusiv moms, viser en opgørelse fra Fødevarewa­tch.

»Vi har haft et godt år på jysk. Vi er jo jyder,« sagde adm. direktør Ejvind Okholm tidligere på måneden.

Har 700 ansatte

Historien om ABC Lavpris går tilbage til 1981, da faetrene Esper og Henning Tobiasen i faellesska­b købte et minimarked i Videbaek. I dag har kaeden 13 butikker i Jylland og én på Fyn. Selskabet taeller i alt 700 ansatte.

Esper Tobiasens børn, Lea Nielsen, Torben Tobiasen og Pia Byskov, er alle medejere af kaeden. Sammen med den anden gren af familien har de samlet tjent naesten 300 mio. kr. over de seneste 10 år.

Ifølge den mangeårige direktør i ABC Lavpris, Ejvind Okholm, er der kamp om kunderne, og derfor forventer han i år en flad udvikling i selskabets resultater.

»Vi håber selvfølgel­ig på en lille vaekst, men vi forventer det ikke. Der er pres på, og der er kamp om kunderne. Der er åbnet mange nye discountbu­tikker, og det er de samme kunder, vi skal kaempe om. Men vi lykkes da med det endnu og har en lille vaekst, så det er fint,« sagde han tidligere på måneden til Fødevarewa­tch.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark