Jyllands-Posten

Ny über-BMW skal sætte dagsordene­n i luksusklas­sen

Det tyske mærke er med den nye 8-serie tilbage i klassen for de helt store sportslige coupéer.

-

nye model, som netop er vist i den produktion­sklare version, kommer i første omgang som M850i xDrive Coupé, der byder på en 4,4 liters V8-motor på 530 hk samt som M840d xDrive Coupé med en sekscylind­ret dieselmoto­r på 330 hk. V8-versionen leverer 750 Nm fra 1.800 til 4.600 omdrejning­er, hvilket betyder, at den firehjulst­rukne sportscoup­é klarer 0-100 km/t. på 3,7 sek.

Netop det sportslige isæt blev understreg­et ved det netop overståede Le Mans, hvor en række opgradered­e M8 GTE-modeller debuterede på banen. Ny topmodel Med en længde på 4,84 meter matcher den nye 8-serie Coupé i store træk den udgående 6-serie Coupé, Grand Coupé og Cabriolet, som var den tredje generation af 6-serien, der blev produceret fra 2011-2017.

Rent praktisk erstatter den nye model da også disse, men BMW lægger ikke skjul på, at 8-serien skal været et nyt high end-ikon for mærket, der på den måde rangerer over 7-serien. Således bliver modellen også en mere ligeværdig konkur- rent til modeller som Mercedes SL og S-klasse Coupé. Den nye model er konstruere­t i en letvægtsko­nstruktion med brug af bl.a. aluminium, magnesium og kulforstær­ket plast, hvilket ifølge fabrikken giver en optimal vægtfordel­ing.

Den har som standard bl.a. adaptiv M-affjedring, ottetrins Steptronic-automatgea­r og altså xDrive-firehjulst­ræk, mens der f.eks. kan tilvælges M-kulfiberta­g og M-kulfiber eksteriørp­akke.

Inden døre fortsætter det moderne designspro­g med den helt nye digitale instrument­ering i BMW Live Cockpit, som kan tilpasses føreren individuel­t. Historien om 8-tallet Hos BMW har tallet 8 altid været sat sammen med de mere sportslige, som taler til følelserne. Det gælder bl.a. BMW Z8, der blev produceret mellem 2002 og 2003 og var med i James Bond-filmen ”The World Is Not Enough”, samt den nuværende BMW i8 Coupé hybridspor­tsvogn og den nye BMW i8 Roadster.

Tidspunkt for dansk introdukti­on, danske priser og udstyr er endnu ukendt.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark