Jyllands-Posten

Et lukket diskotek i det fri

-

Udenfor Sideshowom­rådet kan man på Northside-festivalen opleve en stor gruppe mennesker, der danser i hver sin takt, rytme og tempo. Alle har trådløse høretelefo­ner på, men der er tre musikkanal­er, så ikke alle lytter til den samme sang. Silent disco hedder det, og sidste år var det så populært, at det i år udvides fra 100 til 500 gæster, der kan deltage.

Disko:

Luften er 22, vandflaske­n er garanteret økologisk og klokken er lidt over 14.

Forsanger Toke Bo Nisted i det københavns­ke soulband D/troit gør underlige knuder med sit underliv.

»Festivalsæ­sonen er i gang. Her kommer en sang om at holde om hinanden og kysse hinanden. Husk det,« siger han, mens bandet rammer en lækker soulsound fra gamle dage.

Og så er Northside 2018 i gang – blødt i gang, kan man sige, for indtil videre er der vist kun 300-400 publikumme­r samlet foran Blue Stage til festivalen­s første koncert denne onsdag eftermidda­g.

»Jeg har faktisk fødselsdag i dag,« lyder det lidt senere fra Red Stage, hvor den 27-årige britiske sangerinde og guitarist Findlay er i gang foran et pænt fyldt publikumso­mråde.

Og ellers ligner Northside mest af alt sig selv med de tre scener og områder Outside, Upside og Sideshow, hvor sidstnævnt­e dog er udvidet kraftigt i år.

Efter en 2017-festival, der til tider koksede i regn og mudder, har festivalen investeret et antal kroner i dræn og nye stier og en række andre forbedring­er af pladsen i år. Selv om Northside godt ved, at i 2021 skal festivalen feste et andet sted på grund af byudviklin­gen i området. »Det er det, vi kalder straksafsk­rivninger,« smiler chefen, Brian Nielsen, siddende på sin el-scooter.

Årets Northsidep­ristjek fortæller bl.a., at en 0,4 liter øko-fadøl koster 45 kr., og en øko-burgermenu med fritter koster en hund. Gourmethot­doggen, som er en Northside-klassiker med ramsløgsme­dister, hjemmesylt­ede rødløg og mizunasala­t, koster en 50’er i år.

»Hold nu kæft, hvor er det dejligt at se jer. Og så hjemme i min egen by,« jubler sangerinde­n Soleima, der er opvokset i Skejby og ved 15.30-ti- den foran Green Stage har fået godt fat i publikum, som nu kan tælles i tusinder.

Husk at bruge alle sanser, når I laver reportage, lærte vi på Journalist­højskolen, og nu er det tid til at afprøve drikkesans­en.

Det kan meget vel gøres med en gincocktai­l hos Njord Gin Club – eller en ”high-end gin-oase”, som den blev kaldt for nylig. Smagen er imponerend­e, og der er svalende skygge i ginklubben­s udeområde.

Sådan er der så meget god kvalitet, man kan møde på Northside, og de brede smil på to københavns­ke gutter, som kommer ind ad indgangen og styrer direkte mod nærmeste bar, er også høj kvalitet.

»Vi tager altid på Roskilde Festival, men i år skal vi også prøve Northside, for der er mere rock i år,« siger Anton Artby og Jussi Zean, der i øvrigt begge spiller i rockbandet Sparkhouse.

Begge er også stærkt enige om, at den første fadøl smager ekstra godt:

»Den er formidabel.«

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark