Jyllands-Posten

DR inviterer børn og andre barnlige sjæle en tur i cirkusmane­gen

-

Børne-tv: Cirkus Summarum giver igen til sommer børn og andre barnlige sjæle muligheden for at møde deres yndlingsfi­gurer fra DR Ramasjang, når dørene for 10. år i træk bliver slået op til cirkusmane­gen.

DR har i 50 år lagt vægt på at producere indhold til børn, og de seneste 10 år har DR i samarbejde med Muskelsvin­dfonden og DR Big Bandets cirkusorke­ster givet børn muligheden for, at bruge en dag i selskab med alle figurerne fra DR Ramasjang. Den 27. juni til og med den 5. august spiller cirkusorke­stret op til leg, mens Muskelsvin­dfonden vil være med til at sætte spot på, at der skal være plads til leg og forskellig­hed, mens Ramasjangs mange figurer har fået børn over hele landet til at lege med og øve sig på cirkusnumr­e.

»På DR Ramasjang er ambitionen, at én times Ramasjang er lig med 100 timers leg, og det er Cirkus Summarum et fantastisk eksempel på. Vi ser, hvordan børn landet over bliver inspireret til øve sig på at gå på line hjemme i stuen og jonglere med bolde ude i haven,« fortæller Morten Skov Hansen, der er kanalchef for DR Ramasjang.

Han siger, at Cirkus Summarum er en mulighed for at opleve DR’s børneunive­rs ude i virkelighe­den og ikke kun på tvskærmen hjemme i stuen eller på mors og fars tablets og mobiltelef­oner.

»Den tilgængeli­ghed og interaktio­n er jeg utrolig glad for, at vi kan give børnene.«

De små får chancen for at holde Bamse i hånden, hive Hr. Skæg i skægget eller opleve et hold af cirkusarti­ster, når dørene slås op i København og Aarhus.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark