Jyllands-Posten

Makrotende­nser trak renten ned

-

Økonomiske prognoser var ikke sjældne torsdag, der også bød på et par nøgletal og to centralban­kmøder.

Men det var de overordned­e makroøkono­miske tendenser med svage oliepriser og forventnin­ger til næste uges rentemøde i Den Amerikansk­e Centralban­k, der bestemte markedsret­ningen, og den pegede mod rentefald på lidt over tre basispoint for den tiårige danske statsoblig­ation. Den noterede en slutrente torsdag på 0,80 pct. efter et niveau på 0,83 det meste af formiddage­n.

Tilsvarend­e rentefald sås i Tyskland og Frankrig.

Nye prognoser for økonomien

Onsdag formiddag præsentere­de både Finansmini­steriet og Nationalba­nken prognoser for dansk økonomi, der begge indeholdt mindre nedjusteri­nger af vækstskønn­et for i år. Regeringen­s økonomer fastholdt estimatet for 2016, mens Nationalba­nken nedjustere­de sit skøn også for det år.

Dertil pegede begge prognoser på stigende huspriser i de kommende to år.

Formiddage­ns tal for prisudvikl­ingen fra Danmarks Statistik viste en stigning på 0,3 pct. på årsbasis i november sammenlign­et med en ventet stigning på 0,5 pct.

I Schweiz holdt centralban­ken, SNB, rentemøde, hvor den toneangive­nde rente på minus 0,75 for indskud blev fastholdt. Og først på eftermidda­gen kom den britiske Bank of England med en rentemeldi­ng, som også bød på status quo med en rente på 0,5 pct.

Det amerikansk­e nøgletal for nytilmeldt­e ledige i sidste uge viste en tilgang på 282.000 ledige mod en ventet tilgang på 270.000.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark