Jyllands-Posten

»Spiller for spiller har Bakken Bears aldrig været bedre«

Basketball: Bakken Bears vil endnu ikke selv erkende det. Så må en ekspert jo gøre det. Det nuværende Bears-hold, der indtil videre har vundet rub og stub i Europa i denne sæson, er ifølge eksperten det bedste hold i klubbens historie.

- MICK KRISTENSEN

Bakken Bears har dette efterår leveret præstation­er, der har fået snakken til at gå, om det nuværende hold er det bedste i klubbens historie.

I ligaen har klubben været suveræn, med undtagelse af nederlaget i begyndelse­n af november til Horsens IC, og i Europa ryddede Bakken Bears bordet i de seks gruppespil­skampe ved at vinde dem alle og dermed sikre sig førsteplad­sen i gruppen på en dominerend­e facon.

Sejren i Tjekkiet over Nymburk blev af sportschef Michael Piloz betegnet som den største skalp, Bakken Bears nogensinde havde taget.

Nymburk toppede på daværende tidspunkt den internatio­nale VTB-liga, der består af 16 af Østeuropas stærkeste klubber, primært fra Rusland, ligesom den tjekkiske klub også rangerede som nummer 35 på en top-100-liste over de bedste europæiske klubber. En liste, der udarbejdes af det velansete basketball­site eurobasket.com.

Bears slog såmænd også Nymburk i returopgør­et i Danmark, og senest blev det til en sikker sejr i Slovenien over det stærke hold Tajfun Sentjur.

Men de imponerend­e resultater har endnu ikke fået Michael Piloz til at stemple det nuværende Bears-hold som det bedste nogensinde. Ikke før sæsonen er overstået, og klubben eventuelt har vundet noget, har han udtalt.

På et højt niveau

Derfor har Jyllands-Posten fået Jens Laulund, der fungerer som ekspertkom­mentator på TV 2 Sport i kanalens basketball­dækning, til at lave den vurdering, og han er ikke i tvivl.

»Spiller for spiller har Bakken Bears aldrig været bedre, og resultater­ne taler efterhånde­n for sig selv. Det er det bedste Bears-hold nogensinde. De rutinerend­e danskere som Chris Christoffe­rsen og Nicolai Iversen leverer fortsat på et højt niveau, og de udlændinge, der er kommet til klubben i denne sæson, har sjældent været set bedre på dansk grund,« siger han med henvisning til spanske Carles Biviá og senegalesi­ske Michel Diouf, der begge har en fortid på højt niveau i spansk basketball, som er kendt som en af Europas stærkeste basketball­nationer.

Jens Laulund mener, det er helt tydeligt, at Bakken Bears op til denne sæson har købt ind til at få mere succes i Europa ved at få typer som Biviá og Diouf ind på holdet. For bare få år siden havde det været utænkeligt, at spillere som dem var kommet Danmark.

»Begge spillere er vant til at spille kampe på højt niveau i europæisk sammenhæng, og det er en slags spillere, danske klubber normalt ikke har

til kunnet tiltrække. Det er godt set af Bears, at de har hentet sådan nogle spillere, for normalt ville man tænke, at amerikaner­e kan gøre en forskel i Europa. Men mange af de amerikaner­e, der kommer Aldrig før har et dansk hold gået så overbevise­nde gennem et europæisk gruppespil, som Bakken Bears har gjort i dette efterårs indledende gruppespil i Europe Cup, og samtidig har klubben lavet enkeltståe­nde resultater, der ikke kan sammenlign­es med noget, et dansk basketball­hold tidligere har præsteret.

Nu venter så et nyt gruppespil i Europe Cup mod tre stærke modstander­e fra Belgien, Ukraine og Litauen.

Spørgsmåle­t er nu, om Bakken Bears kan hæve overligger­en yderligere for, hvad et dansk hold kan levere i europæisk sammenhæng.

»Det er ikke urealistis­k, at Bears kan gå videre igen, for de skal ikke møde hold, der er meget bedre end Nymburk, som de allerede har slået to gange. Men hvor langt Bears kan tage det herfra, er svært at sige. Holdet kan naturligvi­s blive bedre, men det vil kræve en del penge, før man virkelig kan flytte klubben til det næste niveau,« siger Jens Laulund om Bears, der i aften i den hjemlige liga møder Horsens IC på udebane kl. 18.30.

 ?? Foto: Rune Aarestrup Pedersen ?? Senegalesi­ske Michel Diouf har en fortid på højt niveau i spansk basketball, og han har været en af de nye spillere, der har været med til at hæve niveauet hos Bakken Bears.
Foto: Rune Aarestrup Pedersen Senegalesi­ske Michel Diouf har en fortid på højt niveau i spansk basketball, og han har været en af de nye spillere, der har været med til at hæve niveauet hos Bakken Bears.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark