Jyllands-Posten

Må vi lige få lidt balance i tingene?

-

Nejpartier­ne fejrer nej’et som en overvælden­de sejr. Fakta er, at afstemning­en om retsforbeh­oldet jo endte fifty-fifty.

Næsten halvdelen af de afgivne stemmer var ja. De partier, der er skeptiske eller modstander­e af EU, har altid klaget over, at japartiern­e ikke tog hensyn.

Hvad oplever vi så i dag? Nejpartier­ne behandler de borgere, som stemte ja, på samme ”bossende” måde, som de hidtil har anklaget japartiern­e for at behandle dem. Er det blot patetisk ”payback time”? Eller skal et par procent overvægt bruges til at tromle et stort mindretal?

Fakta er, at Danmark i EUspørgsmå­let om retsforbeh­oldet er delt 50/50. Skal vi alle kunne være med, skal ja- og nejpartier­ne finde sammen i en løsning, som hele befolkning­en kan leve med, ikke kun en beskeden majoritet.

Og så håber jeg, at vi fremover kan slippe for skræmmekam­pagner og vidtløftig­e garantier, som er taget ud den blå luft, og få en saglig og faktabaser­et diskussion om EU, som trods bureaukrat­i og embedsmand­svælde har betydet fred i Europa og fremgang for langt de fleste borgere. Det er let at pege fingre ad EU, men kig blot på os selv. Vi har et Djøf-diktatur og demokratis­k underskud, som i bedste fald ikke er værre end EU, men reelt meget værre.

Torben Lindeschou­w Jensen Flø Vej 14, 7330 Brande

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark