Jyllands-Posten Søndag

Man forstår, hvis Jesper Jensen har lyst til at graede lidt mere

Håndboldkv­inderne er med til OL for første gang i 12 år, men selv den gode nyhed har et mørkt skaer over sig efter en grum episode i fredagens nederlag til Norge i VM-semifinale­n.

- THOMAS MØLLER KRISTENSEN thomas.kristensen@jp.dk

Jesper Jensen er en følsom fyr.

Introvert og kontroller­et ja, men altså også så tilpas blød, at han både i glaedelige og triste øjeblikke kan ses knibe en tåre.

Fredag aften fik traeneren for kvindeland­sholdet i håndbold våde øjne flere gange af sidstnaevn­te grund.

Nede på traenerbae­nken, da han i sekunderne efter afslutning­en på helt igennem vanvittig VM-semifinale sad mutters alene og skulle prøve at fordøje endnu et nederlag til Norge.

Oppe i TV 2’s studie, da han blev spurgt til oplevelsen af sit holds udvikling.

Men et par timer senere fik han og resten af mandskabet noget at trøste sig ved, da Frankrig vandt aftenens anden semifinale over Sverige og dermed sikrede Danmark adgang til OL

2024.

Som vaerter var franskmaen­dene nemlig automatisk kvalificer­et, så billetten til verdensmes­teren vil – uanset resultatet af søndagens finale – gå til nordmaende­ne. De benytter så ikke laengere pladsen reserveret til den forsvarend­e europamest­er, og som tabende finalist ved EM 2022 overtager Danmark den.

Nyheden kan meget vel have udløst flere tårer hos Jesper Jensen – først af fryd, men så måske også af aergrelse. Han risikerer nemlig at stå i en ganske grotesk situation under håndboldkv­indernes første deltagelse ved de olympiske lege i 12 år.

For med et lille kvarter tilbage af semifinale­n kom Kathrine Heindahl slemt til skade med knaeet. Uheldet var grimt, man frygtede straks en korsbåndss­kade, men hun slap trods alt relativt billigt med et overrevet ledbånd. Veteranen skal dog stadig gennem en operation, forventes ude i op til fire måneder og er dermed i overhaenge­nde fare for ikke vaere tilbage i topform inden OL.

I så fald vil Jesper Jensen for tredje slutrunde i traek vaere uden en af sine absolutte nøglespill­ere.

Ved EM 2022 var forsvarskr­umtappen Line Haugsted fravaerend­e grundet skulderpro­blemer, ved det igangvaere­nde VM mangler tovejsspil­leren Mette Tranborg, og OL 2024 må altså måske afvikles uden Kathrine Heindahls staerke tilstedeva­erelse på stregen.

For at gøre regnestykk­et endnu mere skaevt kunne man endda medregne Mia Rej, der i den første kamp under VM 2021 ødelagde knaeet og måtte rejse hjem, men playmakere­n falder alligevel lidt uden for kategori.

For det første havde hun ikke helt samme kulturbaer­ende rolle som de tre andre.

For det andet skete hendes ulykke under selve slutrunden, Jesper Jensen måtte lappe bedst muligt og ellers bare fokusere på de tilstedeva­erende.

Hér har han igen-igenigen flere måneder til at gruble over konsekvens­erne.

Det er på sin vis positivt, da han jo så vil have tid til at udtaenke alternativ­er. Han er imidlertid også så meget konkurrenc­emenneske og vinder, at han helt forståelig­t ikke kan undgå at føle en snert af uretfaerdi­ghed over, at han på ny er forhindret i at mønstre fuldt hold og dermed reelt ikke får set, hvor langt hans projekt kan baere.

Allerede nu kan Jesper Jensen dog godt notere sig yderligere fremskridt.

Ganske vist forsømte hans udvalgte at fortsaette den resultatma­essige optur efter en fjerdeplad­s ved EM 2020, bronze ved VM 2021 og sølv ved EM 2022, men på mere jordnaere parametre kan mange positive ting uddrages.

Danmark er indiskutab­elt kommet taettere på Norge.

De seneste årtiers staerkeste nation har ikke scoret blot ni mål i en første halvleg af en slutrundek­amp siden EM 2012, og frustratio­nen og rådvildhed­en var tydelig, da kun superstjer­nerne Reistad, Oftedal og Mørk formåede at passere Althea Reinhardt.

Efter sidebyttet trådte de danske begraensni­nger til gengaeld også frem. Dampen blev ikke holdt på samme høje niveau i defensiven, i offensiven blev ansvaret lagt i stadigt faerre haender, men modsat tidligere knaekkede Danmark ikke efter Norges udligning, men formåede at slå tilbage og fremtvinge forlaenget spilletid.

Dér koksede det så på det vaerst taenkelige tidspunkt. Med tre sekunder igen blev Henny Reistad overhovede­t ikke forstyrret det mindste trods danskernes klare aftaler om at holde ekstra godt øje med netop hende, og bagspiller­en kunne derfor banke sit 15. – og afgørende – mål ind fra distancen.

En knuser af en anden verden, og i de kommende dage vil Jesper Jensen helt sikkert fundere over, om Kathrine Heindahl mon ikke, hvis hun havde vaeret på banen i det moment, og hvis ikke … – og det er lige til at graede over.

 ?? ?? Kathrine Heindahl måtte baeres fra banen med en formodet knaeskade og kan meget vel vaere tvivlsom til håndboldkv­indernes første OL-deltagelse siden 2012. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Kathrine Heindahl måtte baeres fra banen med en formodet knaeskade og kan meget vel vaere tvivlsom til håndboldkv­indernes første OL-deltagelse siden 2012. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark