Jyllands-Posten Søndag

Første navne klar til grønne koncerter

Grøn fejrer 40 års jubilaeum med store popnavne.

- KASPER SCHÜTT-JENSEN kasper.schutt@jp.dk

Det er i år 40 år siden, at de grønne koncerter blev afviklet for første gang.

Jubilaeet fejres med store popnavne. Muskelsvin­dfonden, som står bag koncertern­e, har offentligg­jort de første artister til årets program:

Aqua og Saveus.

Aqua hører til blandt de mest etablerede Grønnavne. Aqua var med første gang for 25 år siden i 1998 og har siden vaeret med tre gange – i 2001, 2008 og 2018.

»Vi glaeder os helt utrolig meget til at se publikum og feste med dem. Vi glaeder os til helheden af Grøn, fordi det føles altid som den fedeste havefest i verden - og så har vi et virkelig godt set-up med i år,« siger Aqua i en pressemedd­elelse.

»Et helt specielt dna«

Matin Hedegaard fra Saveus har vaeret med en enkelt gang før.

»Grøn har et helt specielt dna, der rummer så meget kaerlighed og samhørighe­d, og i år er det Grøns 40-års fødselsdag. Grøn fortjener at blive fejret med manér, og det glaeder jeg mig til at vaere en del af,« siger Saveus.

Theis Petersen, indsamling­schef i Muskelsvin­dfonden, udtaler:

»Vi er meget glade for at kunne offentligg­øre Saveus og Aqua som de første to artister på årets Grønturné. Det bliver en kaempe fest med masser af energi. Vi glaeder os til sammen med danskerne at fejre en karavane, der har eksisteret i 40 år og stadig tiltraekke­r 160.000 danskere hver sommer. Det er unikt. Det er fest. Det er faellesska­b.«

Christophe­r Bak Billing, sponsordir­ektør hos Carlsberg Danmark, tilføjer:

»For os har faellesska­bet altid vaeret i højsaedet, og netop faellesska­bet er noget af det helt saerlige ved Grøn, som får både frivillige, gaester og artister til at komme igen år efter år. Vi glaeder os helt vildt til at fejre 40 år med Grøn sammen med danskerne over hele landet til sommer.«

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark