Jyllands-Posten Søndag

Kahlenberg fik legendesta­tus i Brøndby

40 ÅR MANDAG: Thomas Kahlenberg havde succes i fransk fodbold og spillede 47 A-landskampe, men huskes mest for sin tid i Brøndby.

- Thomas Kahlenberg, fodboldtra­ener, København

”Hey Tommy, Tommy”.

Sådan indledes Brøndbyfan­senes hyldestsan­g til Thomas Kahlenberg, der mandag den 20. marts fylder 40 år.

Nok var han udlandspro­fessionel i otte år og Alandshold­sspiller hen over godt et tiår, men det er tiden på den københavns­ke vestegn, Kahlenberg primaert huskes for, og her han betragtes som en legende.

Han var med til at vinde to danske mesterskab­er med Brøndby, som han var skiftet til som 15-årig fra Hvidovre, hvor han var født.

Som offensiv kreatør var han blandt holdets største profiler, da Brøndby med Michael Laudrup som traener vandt guld i 2005 efter en saeson med sprudlende spil. Ikke mindst understreg­et med 5-0-sejren over FC København, der reelt afgjorde mesterskab­et.

Noget mindre var hans andel, da Brøndby tre år tidligere vandt Superligae­n.

Med den senere danske landstraen­er Åge Hareide ved roret var Brøndby ved at saette en stor føring over styr, da nordmanden til de sidste runder blev erstattet med klubmanden Tom Køhlert.

Køhlert kendte Kahlenberg fra ungdomsrae­kkerne og tøvede ikke med at sende ham i aktion til debut i derbyet mod FCK i naestsidst­e spillerund­e, hvor de to rivaler kaempede om guld.

Da kendte stort set ingen den 19-årige Kahlenberg, men det aendrede sig hurtigt.

Allerede året efter fik han debut på A-landsholde­t under Morten Olsen, og det blev i alt til 47 A-landskampe fra 2003 til 2015.

Kahlenberg var med til VM i 2010 og havde sin store andel i kvalifikat­ionen med det vitale sejrsmål til 1-0 i Stockholm mod Sverige. Selve VM endte dog med tidlig dansk exit i gruppespil­let.

Praestatio­nerne i Brøndby gav i 2005 en fireårig kontrakt med franske Auxerre, hvor han straks fik succes. Allerede i den første saeson blev det til 8 mål og 11 assister i Ligue 1.

Siden blev det til tre saesoner i tyske Wolfsburg og et lejeophold i franske Evian, inden turen gik hjem til Brøndby i 2013.

Det var dog et andet Brøndby, han kom hjem til, end det han forlod, og den anden periode i klubben blev aldrig det store sus hverken for Kahlenberg eller holdet.

I maj 2017 annoncered­e han sit karrierest­op, men sluppet fodbolden har han ikke.

Aktuelt fungerer han i en rolle som assistentt­raener for Danmarks U16-landshold. På den private front er han gift med Anne og har børnene Karla, Alma og Max.

 ?? ?? Thomas Kahlenberg scorede Danmarks sejrsmål til 2-1 mod Armenien i 2014. Det blev hans sidste scoring på landsholde­t. Arkivfoto: Claus Bech/Ritzau Scanpix
Thomas Kahlenberg scorede Danmarks sejrsmål til 2-1 mod Armenien i 2014. Det blev hans sidste scoring på landsholde­t. Arkivfoto: Claus Bech/Ritzau Scanpix
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark