Jyllands-Posten Søndag

SÅDAN BRUGER DU KUNST I INDRETNING­EN

-

Jeppe Bødskov har ikke tænkt over, hvordan han indretter sig. Men han har alligevel ladet sig inspirere, når han har boet på gode hoteller eller besøgt interessan­te gallerier og museer. Han lægger tit mærke til, hvordan et galleri eller kunstmuseu­m har sat en udstilling op i forhold til baggrundsf­arver, lys osv. Det inspirerer ham i eget hjem. Han lader sig også ofte inspirere af Instagram-profiler og opfordrer til, at hvis man gerne vil have mere kunst ind i hjemmet, skal man selv ud og opleve, se og føle kunsten. Man skal researche, træne øjet og finde ud af, hvilken type kunst man godt kan lide.

Han mener ikke, at man nødvendigv­is skal kunne forstå kunsten, og at det er en smule misforståe­t, hvis man tror det. Mange føler sig dumme, fordi de ikke forstå en vis type kunst og bliver måske lidt skræmt af dét at gå på kunstopdag­else, og det synes han er ærgerligt. Samtidigt mener han, at man selv skal gøre en indsats. Mange dømmer kunst på forhånd; ”dét er godt” og ”dét er dårligt” i stedet for at spørge sig selv, hvorfor er det godt eller dårligt? Det kræver, at man giver noget af sig selv og stiller spørgsmål for at få noget ud af kunsten.

Jeppe Bødskov er ikke vild med at fremhæve enkelte gallerier eller kunstnere, men nævner alligevel David Risley Gallery, Andersen's Contempora­ry, Sunday-s Gallery, Jacob Bjørn og Christian Andersen. Derudover mener han, at man kan være heldig at finde enkelte kunstnere på Kunstakade­miet, hvor deres værker stadig er til at betale. Der er dog fare for, at deres streg ikke helt er færdigudvi­klet, og det kan være ulempen ved sådan et køb. Han fremhæver dog alligevel kunstneren Rasmus Styrmer, som går på akademiet – en dansk kunstner, som man bør holde øje med i fremtiden.

 ??  ?? Jeppe Bødskov har købt mange bøger gennem tiden, men da de fylder meget, skal de virkelig være fængende, før de kommer med hjem. Værkerne er af Wolfgang Voegele og Tomás Saraceno.
Jeppe Bødskov har købt mange bøger gennem tiden, men da de fylder meget, skal de virkelig være fængende, før de kommer med hjem. Værkerne er af Wolfgang Voegele og Tomás Saraceno.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark