Jyllands-Posten Søndag

Aarhus mangler penge – ikke point

Aarhus United har overrasket alt og alle i denne sæson med en topplaceri­ng.

- KENNETH THYGESEN Kenneth.thygesen@jp.dk

Noget tyder på, at de er bedre til at score mål end sponsorkro­ner i Aarhus United.

Kvindeklub­ben, der i fjor kom ud af regnskabså­ret med et minus på 600.000 kr., har ifølge formanden, Mads Winther, brug for 1,5 mio. kr. inden næste sæson for at holde hjulene i gang.

Men inde på håndboldba­nen ser det ikke ud til, at der er brug for hjælp udefra. Efter en debutsæson med en slutplacer­ing som nummer 10 og kvalifikat­ion til Final Four har Aarhus United i år skruet op og taget fusen på alt og alle. Heine Eriksens kvinder har kun tabt én af de seneste 11 kampe. Trods det minimale budget blander holdet sig i toppen, og storhold som Viborg HK, Nykøbing Falster og Team Esbjerg har alle smidt point til aarhusiane­rne, der fredag aften vandt i Randers og i sidste weekend var alarmerend­e tæt på at slå Jan Pytlicks ”danske landshold” fra Odense.

»Vi har selv svært ved at forstå, hvad der sker. Alle er overrasket over vores præstation­er,« siger cheftræner Heine Eriksen, der i al beskedenhe­d peger på, at marginaler­ne har fulgt klubben.

»Alle har arbejdet hårdt for det, men mange tætte kampe er også faldet ud til vores fordel,« siger han.

I udbrud

Efter 12 ligakampe har Aarhus United fem point mere end den samlede pointhøst efter 22 kampe i fjor. Forklaring­en på opturen er mentalitet­en blandt klubbens unge spillere, der ifølge Eriksen har glemt, at de kan tabe.

»Vi har formået at sætte et spil sammen, som passer til disse unge spillere. Samtidig gik vi i udbrud i begyndelse­n af sæsonen med et par overrasken­de sejre, og den selvtillid har vi taget med os. Spillerne rider på bølgen og har en ukuelig tro på egne evner,« siger han.

Trods den overrasken­de placering som nummer fem godt og vel halvvejs i grundspill­et er slutspille­t ikke et tema.

»Vi vil gerne ligge blandt de otte bedste i julepausen, men vores sportslige kalender går kun til 2018. Vi tænker slet ikke på foråret lige nu,« siger Heine Eriksen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark