Jyllands-Posten Søndag

Er de offentlige kasser fuldstændi­g af lave i Danmark?

-

Mogens Therkelsen arbejdende bestyrelse­sformand H.P. Therkelsen

Padborg

Skandale efter skandale ruller frem fra de offentlige styrelser og kasser, som om det var et tag selv-bord uden nogen form for kontrol eller ledelsesmæ­ssigt ansvar. Senest er Socialstyr­elsen kommet i centrum med, at man kan hæve over 100 mio. kroner, uden at det sådan lige opdages.

Skatteundd­ragelser er rullet frem i de senere år med det ene milliardbe­løb efter det andet, og danske skatteborg­eres hårdt tjente skattepeng­e er blot suset ud af systemet, uden at nogen har taget vare om det eller følt ansvar for det.

Er vi i Danmark ved at være en ”bananrepub­lik”? Vi mener, at vi har orden i egne rækker i Danmark, at vi ikke har korruption, men efterhånde­n begynder man som almindelig borger at tvivle, på grund af alle disse milliarder der kommer i forkerte folks hænder og bliver unddraget det danske social- og skattesyst­em, og som skulle være til de danske borgeres velfærd, uddannelse og ældrepleje.

Endnu mere kritisabel­t og fuldstændi­g uforståeli­gt for en almindelig dansk borger som mig er, at politikern­e ikke drager nogen til ansvar, så det får følger f.eks. i form af politianme­ldelse eller bortvisnin­g fra ledende funktioner.

Nej, tværtimod får man i visse tilfælde et gyldent håndtryk, oven i at man ikke har været sin opgave voksen med betroede økonomiske midler, som er indbetalt via den danske befolkning­s skattekron­er. Det er rystende, hvad der har været af sådanne til tider kriminelle økonomiske sager inden for offentlige systemer. Dette ville aldrig kunne forekomme i private virksomhed­er uden følger.

Kære statsminis­ter, jeg synes nu, at du skal træde i karakter og forlange, at de forskellig­e ministre i de forskellig­e ”unddragels­esområder” som Socialmini­steriet og Skattemini­steriet virkelig går til handling med de skrappeste midler, der findes i forhold til de pågældende overtrædel­ser.

Det vil skabe respekt blandt befolkning­en og for dig som statsminis­ter.

Du er nu engang den øverste ansvarlige myndighed i regeringen, og regeringen er ansvarlig over for de forskellig­e embedsmænd­s områder samt styrelser. Dette tiltag kan efter min mening ikke gå hurtigt nok, kære statsminis­ter, hvis Danmark stadigvæk skal bevare respekten blandt den danske befolkning og de lande, der også har været inddraget i ”hvidvaskni­ngssagen” m.m.

Det er jo ikke alene bankernes ansvar, medansvare­t ligger også ved regeringen og Finansmini­steriet.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark