Jyllands-Posten Søndag

Sundhedspl­atformen elsket af få og frygtet af alle

-

Ib Kollerup speciallæg­e i psykiatri, Voborg

Efter at de første fire bølger nærmest havde druknet Region Hovedstade­n i mudret vand, som havde fået de fleste hospitalsa­nsatte til ganske at miste orienterin­gen, skyllede den sidste og femte bølge ind over resten af Sjælland 25/11 sidste år.

Den såkaldte udrulning af Sundhedspl­atformen var gået ind i sin afsluttend­e fase. At selv erfarne svømmere har svært ved at holde hovederne oven vande, forklares med, at svømmeunde­rvisningen har været utilstrækk­elig. Mange holder sig oppe ved at træde vande. En del er svømmet i land på andre kyster. De har søgt job uden for Sjælland eller har valgt at lade sig pensionere i utide. Man har i mange år forsøgt at tiltrække læger til Sjælland. Nu går det for alvor den forkerte vej. Fire måneder efter indførelse­n af Sundhedspl­atformen har 30 pct. flere læger sagt deres stillinger op end i den samme periode sidste år.

Selv blev jeg bortvist fra min overlægest­illing i distriktsp­sykiatrien i Køge, fordi jeg nægtede at arbejde med Sundhedspl­atformen. Andre har valgt at give det nye computersy­stem en chance.

Nogle har givet op. De har erkendt, at valget står mellem Sundhedspl­atformen og deres lægeløfte.

Det burde være et enkelt valg, men så alligevel ikke. Det betyder, at man er nødt til at arbejde på

Fyn eller i Jylland, langt væk fra familie og venner. På plussiden hører genfundet arbejdsglæ­de og overskud til at få noget ud af fritiden.

Jeg arbejder nu i Viborg. Når jeg slukker computeren, gør jeg det med forvisning­en om, at jeg hverken har efterladt løse ender eller skubbet et uoverskuel­igt registreri­ngsarbejde foran mig. Det intuitive MidtEPJ it-system er så let at bruge, at man kan gøre den ene patient færdig, før man ser den næste.

Det går slet ikke med Sundhedspl­atformen. Den er en absurd komplicere­t, dyr og tidsrøvend­e fejlgenera­tor.

Mindst en times overarbejd­e venter, når den sidste patient er gået. De sidste klik udføres fra computeren derhjemme.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark