Ekstra Bladet

Sprælleman­d i målrammen

- ALLAN LYKKE

Emil Nielsen fik sit store landsholds­gennembrud ved EM i Tyskland i år, hvor Danmark vandt sølv. Han blev den målmand med tredjefles­t redninger ( 78), men havde den højeste redningspr­ocent med 39,8. redaktione­n@ eb.dk

1. En ’øjenåbner’

Heller ikke landstræne­r Nikolaj Jacobsen var helt tilfreds med Emil Nielsens indsats, da der skulle udtages trup til EM- kvalifikat­ionskampe i 2019.

Han droppede ham simpelthen. Bl. a. havde □mil ikke passet det træningspr­ogram, han havde aftalt med målmandstr­æner Michael Bruun.

– Emil overholder ikke de krav, der er ved at være en seriøs idrætsmand, meddelte landstræne­ren.

For Emil Nielsen var den besked en ’ øjenåbner’, forklarede han TV 2 Sport og lovede fremover at ville arbejde ’ mere målrettet’.

2. Ramt af meningitis

Emil Nielsen er i dag 27 år og har fået sit helt store internatio­nale gennembrud. Som 20- årig kunne det hele have været lagt i ruiner.

Efter træning i 2016 i Aarhus Håndbold endte han på hospitalet. Ramt af hjernehind­ebetændels­e, også kendt som meningitis.

Udsigterne til at vende tilbage til håndboldba­nen var dystre. Han tabte ti kilo, konditione­n var i bund, og det tog halvandet år, før han gjorde comeback.

– Jeg er blevet stærkere af det. Sætter pris på at komme til træning. Jeg sætter endda pris på at sidde på en lortekondi­cykel, som vi gjorde til træning i dag, har han sagt til B.T.

3. Møde i Brugsen

Til daglig vogter han buret i Barcelona, men hen over julen var han hjemme i Aarhus, hvor håndboldka­rrieren fik startskudd­et.

En dag løb han i den lokale brugs ind i en velkendt skikkelse, Erik Veje Rasmussen, hans træner dengang i Aarhus Håndbold.

– Erik, jeg er begyndt at komme til tiden, meddelte målmanden.

Sådan var det åbenbart ikke, da Veje gav ham debut som 17årig. Nok var Emil et naturtalen­t, ’ men ikke ligefrem en strukturfa­scist’, kommentere­de den tidligere storskytte, ifølge Sport Fokus.

4. Bøde for popularite­t

Det kan også koste at være for populær. Det oplevede Emil Nielsen, da Barcelona tidligere på året besøgte Fyn for at spille Champions League mod GOG.

– Der var rigtig, rigtig mange, der gerne ville have billeder og autografer, og jeg valgte da også at sætte god tid til det efter kampen, sagde han til Se og Hør.

Det kom så til at koste et bidrag til bødekassen, da holdkammer­aterne måtte vente på ham i bussen.

– De kunne nu godt se, at det var en stor ting.

5. Bor med kæresten

Den dygtige håndboldmå­lmand har en værdsat støtte i privaten i Barcelona, hvor Emil Nielsen indtil videre har kontrakt til 2025.

Han deler hverdagen med kæresten Sara Maj, der flyttede med til byen, da han i 2022 skrev kontrakt med den spanske storklub.

Parret har kendt hinanden i fire år, og Sara Maj var også ved hans side, da han spillede i franske Nantes inden skiftet til Barcelona, skriver Billed Bladet.

 ?? FOTO: JENS DRESLING ??
FOTO: JENS DRESLING

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark