Ekstra Bladet

COMEBACK EFTER TI ÅR

Finn Nørbygaard fejrer jubilæum med sit første show siden 2014

- CHRISTIAN MEJDAHL BUHL

Han har været en af de mest eftertragt­ede personer i dansk showbusine­ss i årtier.

Men det er efterhånde­n længe siden, man har kunnet købe billet til en aften i komiker Finn Nørbygaard selskab.

Faktisk har man ikke kunnet opleve ham i et show, siden han i 2014 tog på turné med Jette Torp med deres ’ Musik og fis 2’, som var en opfølger til deres populære show af mere eller mindre samme navn i begyndelse­n af 90’ erne.

Nu er der dog godt nyt til fans af den garvede entertaine­r.

I anledning af sit 50- års jubilæum i underholdn­ingsbranch­en har han nemlig besluttet at sætte et nyt onemanshow i søen.

Det fortæller han i det nyeste afsnit af komiker Pelle Lundberg og ligeledes komiker samt ’ Stormester’aktuelle Mark Le Fevres podcast ’ Så har vi balladen’, der udkom i går.

– For 50 år siden var jeg ude og optræde og fik 200 kroner sort. Hvor jeg sang for nogle pensionist­er. Det er mit første betalte job, siger han i podcasten og fortsætter:

– Jeg blev spurgt, om jeg ville lave et jubilæumss­how, hvor man kunne hente Jacob Haugaard, Jette Torp og Thomas Eje ind til et jubilæumss­how, men det lagde jeg med det samme ned. Det skulle være sådan tilbagebli­ksagtigt, og det kan jeg slet ikke.

Skrev sig selv

I stedet går Finn Nørbygaard i det kommende show alene på scenen, når han har premiere på ’ Mit liv som klovn’ senere på året.

Og skal man tro komikeren, var der ikke meget rust, der skulle bankes af vittigheds­maskinerie­t, da han gav sig i kast med at skrive på sit nye show.

– En måned efter tager jeg til Thailand tre uger. Og det lyder vanvittigt, men det er sandt. Hver eneste nat. Mellem 2 og 5 lå jeg om natten og indtalte idéer. Det lyder latterligt at sige, at det ikke var mig, der fik dem, men det mener jeg, siger Finn Nørbygaard og fortsætter:

– De kom simpelthen som en tsunami eller meteorsvær­m af idéer, der bare baldrer ind i knoppen på mig. Rekorden var 42 indtalinge­r på tre timer. Da jeg kommer hjem fra Thailand, er der 192 sider.

Mistede alt

I de seneste mange år har Finn Nørbygaard­s liv været præget af flere opsigtsvæk­kende begivenhed­er om hans person og privatliv, end det var tilfældet i

Da jeg kommer hjem fra Thailand, er der 192 sider

begyndelse­n af karrieren, hvor tingene mest handlede om Finn Nørbygaard­s profession­elle virke.

I 2008 mistede komikeren stort set hele sin bugnende formue i Stein Bagger- sagen og måtte starte forfra i livet.

Der røg 500 investered­e Nørbygaard- millioner i Stein Baggers svindelnum­mer, efter fup- direktøren for IT Factory erkendte sig skyldig i bedrageri og dokumentfa­lsk for 831 mio. kroner.

Mange af dem var altså den kendte entertaine­rs. En formue, som han troede, skulle blive større og sikre ham resten af livet.

Det er muligvis også fra den sag, han har fået inspiratio­nen til titlen på sit nye show.

– Showet hedder ’ Mit liv som klovn’. Titlen er todelt. Dels optrædeklo­vnen og dels i mit liv, hvor jeg er en klovn til rigtig, rigtig mange ting, erkender han i podcasten.

 ?? FOTO: JONAS OLUFSON ?? Entertaine­r
Finn Nørbygaard er ikke færdig som gårdsanger. Senere på året markerer han sit jubilæum med det første show fra sin hånd i ti år.
FOTO: JONAS OLUFSON Entertaine­r Finn Nørbygaard er ikke færdig som gårdsanger. Senere på året markerer han sit jubilæum med det første show fra sin hånd i ti år.
 ?? FOTO: SØREN BIDSTRUP ?? Finn Nørbygaard og Jette Torp var populære i 90’erne med deres ’ Musik og fis’- show.
FOTO: SØREN BIDSTRUP Finn Nørbygaard og Jette Torp var populære i 90’erne med deres ’ Musik og fis’- show.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark