Ekstra Bladet

Byret: Advokat skal ikke klippes ud

- Ritzau

Advokat Nicolai Dyhr skal ikke klippes ud af TV 2- dokumentar­en ’ Den sorte svane’. Det har Retten i Odense besluttet.

Dermed frifindes TV 2, og Nicolai Dyhr skal betale sagens omkostning­er.

Ligeledes er TV 2’s administre­rende direktør, Anne Stig Engdal Christense­n, frifundet.

Nicolai Dyhr skal betale 30.000 kroner til TV 2 og 25.000 kroner til den administre­rende direktør, oplyser Retten i Odense til Ritzau.

Begærede forbud

Mandag, dagen inden udgivelsen af dokumentar­serien, begærede Dyhr forbud mod, at de skjulte optagelser af ham kunne blive vist. På et retsmøde i Retten i Odense torsdag uddybede Nicolai Dyhrs advokat, at Dyhr ønsker, at han helt klippes ud.

Hvis ikke det kan ske, vil han sløres. Det har han heller ikke fået medhold i.

– Vi er naturligvi­s tilfredse med, at byretten ikke har fundet grund til at forbyde TV 2 at vise de skjulte optagelser med Nicolai Dyhr. Vi mener, som vi også fremførte i retten, at vores optagelser har væsentlig samfundsmæ­ssig interesse, siger nyhedsdire­ktør Ulla Pors ifølge TV 2.

Advokaten mener ikke, at optagelser­ne, hvori han flere gange erklærer sig villig til at se bort fra økonomisk kriminalit­et, stemmer overens med virkelighe­den.

Nicolai Dyhr samt flere andre i ’ Den sorte svanes’ farverige persongall­eri har fået stor medieopmær­ksomhed de seneste dage.

Skjulte optagelser

I dokumentar­en medvirker blandt andre Dyhr fra advokatfir­maet Horten på skjulte optagelser, der blandt andet er lavet på et kontor hos den såkaldte muldvarp Amira Smajic.

Smajic har en erhvervsju­ridisk baggrund og har ifølge dokumentar­en tidligere blandt andet bistået kriminelle med hvidvask af penge.

I dokumentar­en genoptager hun sine gamle forbindels­er, men det meste optages på skjult kamera. Advokaten deltager i drøftelser om forretning­er, der tilsynelad­ende er på kant med loven.

– Nicolai Dyhr skal bare klippes ud. For den del af programmer­ne er der ingen samfundsmæ­ssig interesse i, lød det ifølge TV 2 fra Dyhrs advokat i sagen, Michael Havemann, under torsdagens retsmøde.

Dyhr har afvist, at han gør noget ulovligt, men har til TV 2 sagt, at han blot forsøgte at opbygge et tillidsfor­hold til Smajic.

Hans rolle undersøges af Advokatråd­et, der er tilsynsmyn­dighed på området.

 ?? FOTO: MADS CLAUS RASMUSSEN/ RITZAU SCANPIX ?? Det er ikke lykkedes advokat Nicolai Dyhr at få skjulte optagelser med sig selv fjernet fra TV 2- dokumentar­en ' Den sorte svane'.
FOTO: MADS CLAUS RASMUSSEN/ RITZAU SCANPIX Det er ikke lykkedes advokat Nicolai Dyhr at få skjulte optagelser med sig selv fjernet fra TV 2- dokumentar­en ' Den sorte svane'.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark