Ekstra Bladet

I STRID MED LOVEN

En advokat medd mange mange års ekspertise i miljøret miljøret mener, at den kommende kommende Bruce Springstee­n- k koncert påå Dyrskuepla­dsen i Odense er på kant med loven

- PERNILLE CHRISTENSE­N

9. juli gæster Bruce Springstee­n og 50.000 musikglade mennesker efter planen Dyrskuepla­dsen i Odense, når legenden giver koncert på Fyn.

Her halvanden måned før den gigantiske koncert forsøger modstander­e fortsat at få stoppet arrangemen­tet, som byrådet sagde god for ved sidste års budgetforl­ig. Det skriver fyens. dk.

Det er foreningen Dyrskuepla­dsens Naboer, der kæmper for at få stoppet planerne – både om The Boss og Grøn Koncert, der ventes at trække 34.000 mennesker til pladsen 26. juli, og til det har de hyret advokat Håkun Djurhuus, der har 30 års ekspertise inden for miljøret.

Ulovligt

Hverken Springstee­n- koncerten eller andre arrangemen­ter af den kaliber er lovlige, mener advokaten.

’ Konkludere­nde er det min vurdering, at afholdelse af store events og koncerter på Dyrskuepla­dsen samt den igangværen­de opgraderin­g af pladsen til en kapacitet på 70.000 tilskuere, ikke kan ske lovligt på det foreliggen­de grundlag,’ skriver han ifølge fyens. dk til Odense Kommune og opfordrer til, at der ikke bliver holdt arrangemen­ter, før tingene er bragt i orden.

Over for Ekstra Bladet uddyber Håkun Djurhuus, hvad det er, han mener ikke holder sig inden for lovens rammer.

– Odense Kommune har fået klager over støj derudefra, når der tidligere har været holdt arrangemen­ter. Og nu har man så sagt, at det ikke kræver en lokalplan, fordi det bare er en fortsættel­se af eksisteren­de aktivitete­r. Nu har kommunen så lagt sig lidt ned og siger, at de alligevel vil lave en lokalplan, men det hjælper dem ikke, for alt tilsiger, at man vil overskride støjgrænse­n, siger Håkun Djurhuus.

Støj

– Der er en del boliger tæt på, og her gælder en støjvejled­ning, som Miljøstyre­lsen har lavet. Det er meget begrænset, hvor meget man må støje om aftenen og om natten, og det rammer de her koncerter, lyder advokatens vurdering.

Han peger desuden på, at der forud for en ny lokalplan for området skal laves en miljøvurde­ring, og det har kommunen ham bekendt ikke gjort.

– Derfor mener vi, at det er ulovligt, det kommunen gør, siger Håkun Djurhuus.

En miljøvurde­ring vil vise, hvor meget støj en koncert vil sende ud i boligområd­et nær Dyrskuepla­dsen, og det vil formentlig overskride grænsen for, hvad der er tilladt, vurderer advokaten.

– Kommunen er myndighed på både planloven og miljømyndi­ghed, og hvis der er væsentlig forurening – også støjforure­ning – så skal kommunen håndhæve reglerne og give et påbud.

 ?? FOTO: JAN SOMMER ?? Legende
Bruce Springstee­n & the E Street Band kommer i juli måned til Fyn.
FOTO: JAN SOMMER Legende Bruce Springstee­n & the E Street Band kommer i juli måned til Fyn.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark