Ekstra Bladet

Medarbejde­rne: Det er pinligt

-

Generøse pengegaver i ledelsen af JP/ Politikens Hus A/ S har fået husets otte medarbejde­rgrupper til at sende et åbent brev til bestyrelse­n.

Og det er ikke tilfredshe­d, der bliver givet udtryk for i skrivelsen.

’ Pinligt! Det er det ord, der går igen, når medarbejde­rne i JP/ Politikens Hus i disse dage bliver bekendt med de forhold, der åbenbart hersker på de øvre etager i huset,’ indledes brevet med.

I det åbne brev kritiseres ledelsen af mediehuset for rundhåndet at give dyre lønninger og pengegaver til toppen, mens husets medarbejde­re må løbe stadig hurtigere, fordi man har sagt farvel til kolleger i sparerunde­r.

Det bliver beskrevet, hvordan medarbejde­rgrupperne mener, at pengegaver­ne ikke kun skader de involvered­e personer, men også hele virksomhed­en og den rolle husets medarbejde­re på tager sig som medier.

Derudover er en liste af hverdagsob­servatione­r inkluderet, hvor det blandt andet beskrives, hvordan medarbejde­rne har udvist tilbagehol­denhed i flere år, mens ledelsen har taget imod millionløn­ninger.

’ Løgn’

Det er også beskrevet, hvordan kolleger, der ligger under lønniveau, ikke må forhandle om lønforhøje­lse, fordi der ' mangler penge', men også hvordan pengetanke­n bugner, og hvordan medarbejde­re må løbe hurtigere under mere pres.

' Nu kan vi så også se, at historien om pengemange­l er en løgn, og at der faktisk findes penge i organisati­onen. Hvis man vil det,' skrives der i brevet, efterfulgt af:

' Tænk, hvor meget god journalist­ik man kunne få for de penge i husets kerneforre­tninger og nye tiltag, hvis noget af milliardfo­rmuen kom i spil til udvikling af dem i stedet for'.

Fik konsekvens­er

Tænk, hvor meget god journalist­ik man kunne få for de penge

I de seneste dage har blandt andre Ekstra Bladet dækket millionern­e i topledelse­n hos JP/ Politikens Hus. Kort efter valgte Jørgen Ejbøl af tilbagebet­ale sin udskældte paradoks- milliongav­e.

Også kort efter Ekstra Bladet kom i besiddelse af en aktindsigt fra Erhvervsst­yrelsen, bad formand for JP/ Politikens Hus, Lars Munch, bestyrelse­n om at reducere hans formandsho­norar fra 2,5 million til 950.000 kroner om året.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark