Ekstra Bladet

FC Midtjyllan­d er faldet sammen

- MADS GLENN WEHLAST, BOLD

Efter 17 spillerund­er førte FC Midtjyllan­d Superligae­n med 36 point – to flere end Brøndby på andenplads­en.

Midtjydern­e lignede en favorit til guldet. De sluttede efteråret med at vinde seks kampe i træk og tabte ikke de 11 sidste kampe i efteråret.

Men siden er Thomas Thomasberg­s tropper kollapset i foråret. Det startede med, at de tabte 0- 1 til Brøndby, hvor de ikke kunne udnytte en overtals- situation. De spillede i overtal i mere end 70 minutter.

Efterfølge­nde har det været ujævnt, og i mesterskab­sspillet er det gået helt galt. Tre nederlag i mesterskab­sspillet til FC Nordsjælla­nd, Brøndby og Silkeborg har betydet, at de har tabt terræn i guldkampen.

Fejlslagen taktik

Mandag ramte de bunden med 0- 3- nederlaget til Silkeborg, hvor et formations­skifte til et tremandsfo­rsvar blev kostbart.

Opgørelsen fra de fem første kampe i mesterskab­sspillet viser, at kun AGF har gjort det dårligere af de seks klubber i topstriden. FC Nordsjælla­nd har været flyvende og hentet fire sejre og kun sat point til, da de spillede uafgjort mod Brøndby senest. FCM er ikke sat af, men de er tvunget til at vinde over Brøndby på søndag på hjemmebane. Sker det ikke, er det gameover i forhold til guldet. Skal Thomas Thomasberg hente sejr søndag, skal han ikke hente inspiratio­n fra de tre indbyrdes møder i sæsonen. Alle tre kampe har Brøndby vundet. Efter en svag start er FC København kommet lidt fra baghjul. De kan søndag bringe sig tættere på guldet med en sejr i Silkeborg, hvis Brøndby ikke vinder i Herning.

Halvdelen af mesterskab­sspillet er afgjort. Der resterer fem runder, hvor det hele nu skal afgøres.

 ?? FOTO: BO AMSTRUP/ RITZAU SCANPIX ?? Thomas Thomasberg og FCM er tvunget til sejr over Brøndby på søndag.
FOTO: BO AMSTRUP/ RITZAU SCANPIX Thomas Thomasberg og FCM er tvunget til sejr over Brøndby på søndag.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark