Ekstra Bladet

BRØNDBY VINDER DRAMA

FC Midtjyllan­d var i overtal i 75 minutter, men det formåede de ikke at udnytte. Brøndby vandt 1- 0 og er nyt tophold i 3F Superligae­n

- MALTHE BECH, BOLD. DK

Mål: 1- 0 Ohi Omoijuanfo (45.) Udv. Henrik Heggheim ( 17.)

Gårsdagens 3F Superligak­ampe blev rundet af på Brøndby Stadion til et vaskeægte topbrag.

Værterne fik besøg af FC Midtjyllan­d, som var uden en syg Kristoffer Olsson. Hjemmehold­et måtte ligeledes undvære skadesramt­e Mathias Kvistgaard­en og Frederik Alves.

Brøndby sad på spillet fra start, men efter et kvarters tid ændrede kampen karakter. Henrik Heggheim lavede en stor fejl, som resultered­e i, at Ola Brynhildse­n havde frit løb mod Brøndby- målet.

Heggheim valgte at nedlægge FCM- angriberen i feltet, og det resultered­e i et rødt kort, mens C ho Gu es ung fik chancen fra straffespa­rks pletten.

Sydkoreane­rens spark sad til venstre for ham selv, men det havde Patrick Pentz læst, og han reddede på flot vis afslutning­en.

FCM havde meget naturligt bolden mest efterfølge­nde, men det var alligevel værterne, der slog til før pausen. Yuito Suzuki var helt fri foran FCM- målet, men japaneren manglede for anden gang i kampen skarphed.

Han kunne dog glæde sig over, at bolden i stedet trillede hen til Ohi Omoijuanfo, som sikkert sendte bolden over stregen.

Brøndby gik til pause med en 1- 0- føring.

VAR- drama

FC Midtjyllan­d, som i første halvleg var tvunget til at udskifte en skadet Henrik Dalsgaard, foretog endnu en ændring efter pausen.

Dario Osorio kom på banen i stedet for Andre Rømer, som havde spillet færdig.

FCM skulle naturligvi­s jagte minimum en scoring, men det var igen Brøndby, som først var på spil. Denne gang udmøntede det sig dog ikke til mål.

Yuito Suzuki havde kurs mod FCM- målet, og han havde også masser af plads til at få fyret en afslutning afsted. Daniel Wass var også løbet med, og han besluttede sig for at afslutte i stedet.

Det skulle han ikke have gjort. Brøndby- krigerens afslutning manglede kvalitet, og så var han også offside. Derfor løb den store chance ud i ingenting. Og i stedet slog FCM til efter 65 minutters spilletid. Eller det troede de i hvert fald.

Efter et frispark endte Adam Gabriel med at brage bolden op i krogen, men VAR meldte sig efterfølge­nde på banen.

FCM- backen havde i starten af sekvensen forlænget frisparket, der førte til målet, og det viste sig, at han stod offside, da han gjorde det. Dommer Jakob Kehlet annullered­e derfor udligninge­n.

FCM pressede mere og mere på, men der var alligevel langt mellem de helt store chancer. Aral Simsir kom med ti minutter igen tæt på, men overligger­en reddede Brøndby.

Kampen var fyldt med tænding, og det blev eksemplifi­ceret fem minutter før tid, hvor Jacob Rasmussen og Cho var oppe at skændtes. Duoen blev revet fra hinanden, mens de også fik et gult kort hver.

Ohis scoring i første halvleg blev det eneste i opgøret, og derfor endte det med en højdramati­sk sejr til Brøndby. Med de tre point overtager de førsteplad­sen fra netop FCM, der nu er nummer tre.

?? FOTO: LISELOTTE SABROE/ RITZAU SCANPIX ?? Ohi Omoijuanfo blev hjemmehold­ets helt, da han scorede Brøndbys mål.