Ekstra Bladet

LUKKER NED FOR DOBBELTDRA­B

Den nærmeste familie til dræbt tyrkiskdan­sk kvinde og syvårig pige er tilbage i Danmark, men vil nu have fred til at lægge chokket og sorgen bag sig

- TORSTEN RUUS

Pludselig sank en dybt ulykkelig ældre mand fra Roskilde grædende i knæ ved siden af sin dræbte datters kiste.

I det øjeblik kunne han ikke længere bære sorgen og magtesløsh­eden.

Det menneskeli­ge kollaps udspillede sig, da en stor gruppe mennesker i ugens løb tog afsked med den 50- årige pædagog og hendes 7- årige datter, som sidste lørdag blev slået ihjel under en ferie på den anatolske højslette.

Det fremgår af reportager i nyhedsbure­auet DHA og andre tyrkiske medier, som har bragt billeder af den sindsopriv­ende begravelse i den tyrkiskdan­ske families oprindelig­e hjemby, Haykeri.

Drabene skete ved højlys dag. Klokken var angiveligt 14.30, og mor og datter opholdt sig i en swimmingpo­ol på et luksushote­l i Nevsehir, da dramaet pludselig udviklede sig.

Manden stak af, og kort efter blev ofrenes far og eksmand lagt i håndjern i en landsby i nærheden. Politifolk førte ham væk, og han blev sigtet for dobbeltdra­b.

Skåret i halsregion­en

I et facebookop­slag nåede han at tage ansvaret for den brutale handling. I den ene tekst fastslog han, at han gjorde, hvad han skulle. ’ Jeg fortryder ikke’, lød den næste sætning.

Tyrkiske medier refererer, at de to ofre blev skåret i halsregion­en. Det skal være sket i forlængels­e af et skænderi mellem det tidligere ægtepar, som blev skilt for tre år siden.

De har boet i Roskilde i en lang årrække og har ifølge kilder tæt på familien, som Ekstra Bladet har været i kontakt med, begge dobbelt statsborge­rskab.

Manden var ifølge de tyrkiske medier rejst til området for at opsøge sin datter og ekshustru.

På Facebook fortæller han med tydelig bitterhed, at han efter skilsmisse­n stort set ikke fik lov at se datteren, og at han blev modarbejde­t af sin ekshustru og hendes familie. En kritik, som de ikke har ønsket at kommentere.

En af de første til at kondolere, da familien returnered­e til Roskilde torsdag aften, var Yalcin Dogan. Han er leder af den tyrkiske Roskilde Kulturfore­ning og har i hele forløbet været i tæt kontakt med den ulykkelige familie.

Familien udtaler sig ikke

– Familien har besluttet ikke at udtale sig til pressen. De vil gerne have lukket den her sag, så de kan arbejde på at lægge den bag sig, sagde Yalcin Dogan fredag på Ekstra Bladets henvendels­e.

Han lægger ikke skjul på, at drabssagen har været vanskelig at håndtere for familiemed­lemmer, venner, kolleger og bekendte i Roskilde, der er hjemby for omkring 2000 indbyggere af tyrkisk oprindelse.

– Det berører alle. Vi kendte jo alle sammen den familie, siger Yalcin Dogan.

Stille og respektful­d

En af de meget få, der har villet kommentere sagen, er Fatih Erdogan, som driver en grillbar i byen. Han har en fjern fortid som kollega med den dræbte kvinde, og en af hans kunder var den nu fængslede 53årige mand.

– Jeg er chokeret som alle andre. De blev gift for mange år siden i et arrangeret ægteskab, og jeg ved, at de blev skilt for tre år siden. Hende kender jeg ikke så godt, men han var en god mand. Meget stille og respektful­d. Min første tanke var: Det kan ikke passe, siger Fatih Erdogan.

Den nu afdøde kvinde var uddannet pædagog og ansat i en vuggestue. Manden arbejdede i et byggemarke­d.

Kendes han skyldig i dobbeltdra­b, kan han se frem til en langvarig fængselsst­raf. Dødsstraf er ikke nævnt som en mulighed i den tyrkiske straffelov.

Min første tanke var: Det kan ikke passe

 ?? PRIVATFOTO ?? Dobbeltdra­b
Den 50- årige mor og hendes datter, begge fra Roskilde, fremstod lykkelige sammen, når de optrådte på Facebook. Nu er de begge døde.
PRIVATFOTO Dobbeltdra­b Den 50- årige mor og hendes datter, begge fra Roskilde, fremstod lykkelige sammen, når de optrådte på Facebook. Nu er de begge døde.
 ?? FOTO: DHA/ RITZAU SCANPIX ?? Med bøjet hoved lader den drabssigte­de tyrkiskdan­ske mand sig her føre væk af tyrkiske politifolk.
FOTO: DHA/ RITZAU SCANPIX Med bøjet hoved lader den drabssigte­de tyrkiskdan­ske mand sig her føre væk af tyrkiske politifolk.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark