Ekstra Bladet

Ministeren har ’ ingen holdning’

-

Politiets øverste chef, justitsmin­ister Peter Hummelgaar­d, har ingen holdning til politiets vurdering om, hvorvidt Stram Kursledere­n, Rasmus Paludan, skal have lov til at deltage i demokratie­ts fest på årets folkemøde.

Således lød det adskillige gange fra landets justitsmin­ister, da Ekstra Bladet mødte ham på Folkemødet torsdag.

– Generelt vil jeg sige, at det jo selvfølgel­ig altid er et grundlægge­nde dilemma. Som samfund har vi jo nogle klare principper og nogle klare rettighede­r om, at man må færdes og ytre sig frit. På den anden side har vi et afvejet hensyn til både den enkeltes sikkerhed, men også omgivelser­nes sikkerhed, udtalte Peter Hummelgaar­d og fortsatte:

– Og det er jo den politifagl­ige vurdering, som politiet sammen med efterretni­ngstjenest­en har vurderet, og det har jeg ikke nogen holdning til.

Tillid til politiet

– Flere mener jo, herunder Liberal Alliance, at man giver efter for voldsmande­ns veto, og at det er demokratiu­ndergraven­de. Synes du også det?

– Nej, men som sagt har jeg ikke nogen holdning til den konkrete politifagl­ige vurdering i den her sag.

– Men det er jo rigtig nok, at der er et dilemma i, at der på den ene side er et

hensyn til en grundlægge­nde frihedsret­tighed, som vi alle nyder godt af, men på den anden side jo også hensynet til både den enkeltes og omgivelser­nes sikkerhed.

– Fordi det er jo den afvejning, som politiet med inddragels­e af efterretni­ngstjenest­en skal lave. Og det har jeg tillid til, at de selv ud fra en politifagl­ig vurdering skønner rigtigt.

Igen ingen holdning

– Men tror du, at det gør nogen forskel, om Rasmus Paludan opholder sig herinde, eller om han står 100 meter væk? Når vi tænker sikkerheds­mæssigt.

– Det har jeg ikke nogen holdning til. Det vil jeg helt og aldeles lade politiet vurdere, hvad de opfatter som værende sikkerheds­mæssigt forsvarlig­t.

Ikke undergrave­nde

Peter Hummelgaar­d ytrede dog endelig noget, der mindede om en konkret holdning, da Ekstra Bladet spurgte ministeren, om han mente, at der var elementer af sagen, som kunne være demokratiu­ndergraven­de. – Vil du anerkende, at der er elementer af det, som kan være demokratiu­ndergraven­de, når en partileder ikke kan komme herinde, hvor alle andre taler demokratie­ts sag?

– Nej, jeg tror det er for langt at sige, at det er demokratiu­ndergraven­de.

– Men igen, jeg har ingen holdninger til den konkrete politioper­ation, der er forbundet med afviklinge­n af Folkemødet.

Det er jo rigtig nok, at der er et dilemma

 ?? FOTO: EMIL AGERSKOV ?? Justitsmin­isteren, Peter Hummelgaar­d ( S), mener det er for langt at kalde Paludans påbud for ’demokratiu­ndergraven­de’.
FOTO: EMIL AGERSKOV Justitsmin­isteren, Peter Hummelgaar­d ( S), mener det er for langt at kalde Paludans påbud for ’demokratiu­ndergraven­de’.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark