Ekstra Bladet

RASMUS HØJLUND BLIVER DANMARKS DYRESTE

GULDFUGL: Danmarks nye superstjer­ne blev på rekordtid født ud af ingenting – nu koster han 300- 400 mio. Familien huser to øvrige Højlund- brødre, hvis talent FC København nok kigger en ekstra gang på

- MADS GLENN WEHLAST RASMUS GLUD Nu du spørger, så skal jeg ikke lægge skjul på, at jeg er kæmpestor Manchester United- fan

De færreste så det komme. Og ingen havde troet, at det kom til at gå så stærkt.

For ét år siden var han anfører på U- 19 landsholde­t, der tabte til Østrig foran 150 tilskuere. Torsdag trådte han op på den store scene i Parken og blev historiens første dansker med et hattrick i Parken i en kvalifikat­ionskamp.

Rasmus Højlund har ikke kun grebet momentet, han er fremtidens danske angrebshåb, der får os til at glemme alt om Preben Elkjær, Jon Dahl Tomasson og Nicklas Bendtner.

Og dog. For 20- årige Højlund minder på mange måder om Preben Elkjær. Farlig, fræk og flabet.

Der er mange fælles træk på banen. Den uortodokse facon, den pågående stil, den frække attitude og så det vigtigste: Evnen til at stå de rigtige steder og samtidig være iskold, når chancen opstår.

Allerede efterspurg­t

Kritikerne kan altid sige, at de burde have scoret et, måske to mål mere mod Finland.

Bundlinjen er bare, at Rasmus Højlund har det killerinst­inkt, som gør, at han kommer til chancerne og ikke lader sig påvirke mentalt, hvis han har brændt en gylden mulighed.

Den mentale ballast, han har med i kufferten, gør, at han bliver efterspurg­t allerede til sommer blandt de største klubber på den europæiske fodboldsce­ne.

Kilder, som Ekstra Bladet har talt med, nævner en aktuel markedsvær­di på et beløb mellem 3- 400 mio. kr. som salgspris for den 20årige dansker. Og allerede til sommer ventes der at falde flere bud, som han skal tage stilling til.

Tredoblet værdi

Da Atalanta kastede de fornødne pengesedle­r i nakken af Sturm Graz, tog samtaler mellem Atalanta og angriberen form, og et udkast til en karrierepl­an blev så småt født.

Ifølge Ekstra Bladets oplysninge­r havde Atalanta en intention om at slibe ham til, og i første omgang stille sig tilfreds, hvis man kan fordoble Højlunds vær

di og sende ham videre i systemet for 250 millioner kroner.

Men italienern­e så grund til at intensiver­e den ambition. Helt konkret har mindsettet udviklet sig således, at man går efter at tredoble købsprisen, og var man i stand til at indfri den i løbet af en periode på tre år, ville de klappe i hænderne og grine hele vejen til banken.

Den øjeblikkel­ige virkelighe­d har fået den plan til at falde i hak – lysår hurtigere end forventet.

I januar laver han fire kasser på stribe og etablerer sig som fast starter i Serie A. Og et hattrick i sin første startdebut for Alandshold­et mod Finland besværligg­ør i hvert fald ikke missionen.

Som Ekstra Bladet forstår det på flere kilder, menes Højlund nu at have en værdi på mellem 300- 400 millioner kroner, og hvis den håndfuld af klubber, der har råd til at kaste sådanne midler efter en angriber, gør det, så bliver det 20- årige powerhouse den første dansker til at blive solgt for et beløb i den klasse.

Drømmeklub­ben flirter

Én af de klubber er Manchester United.

Og se bare, hvad Rasmus Højlund selv havde at sige, da Ekstra Bladet i januar spurgte ham til de rygter, der så småt dukkede op i den italienske presse, hvor den engelske gigant var blandt bejlerne:

– Nu du spørger, så skal jeg ikke lægge skjul på, at jeg er kæmpestor Manchester United- fan. Så personligt vil det være noget af det største for mig, men det betyder selvfølgel­ig ikke, at jeg vil afvise andre store klubber, hvis tilbuddene på et tidspunkt kommer.

Og der er noget om snakken, kan den unge fan glæde sig over. Som Ekstra Bla

Store italienske klubber som Napoli og Juventus har sat et stort kryds ved den 20- årige dansker

det forstår det, har der endnu ikke været konkrete møder mellem Rasmus Højlund og repræsenta­nter fra Manchester United, men konkret interesse erfarer Ekstra Bladet, at der derimod er.

Men også store italienske klubber som Napoli og Juventus har sat et stort kryds ved den 20- årige dansker, der har imponeret stort og taget hele Serie A med storm.

 ?? ??
 ?? FOTO: JENS DRESLING ?? Finnerne kunne ikke finde ud af, hvad de skulle stille op med Højlund.
FOTO: JENS DRESLING Finnerne kunne ikke finde ud af, hvad de skulle stille op med Højlund.
 ?? FOTO: LISELOTTE SABROE ?? Måltyv
Rasmus Højlund tog alle med storm med sit hattrick.
FOTO: LISELOTTE SABROE Måltyv Rasmus Højlund tog alle med storm med sit hattrick.
 ?? FOTO: FCK. DK ?? Emil, Rasmus og Oscar har alle fodbold- talentet på plads.
FOTO: FCK. DK Emil, Rasmus og Oscar har alle fodbold- talentet på plads.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark