Ekstra Bladet

ALICE ER FANGET I SIT HJEM

Efter otte år med kommunal hjælp til en elscooter skal Alice Ageriis pludselig have pungen frem selv

- DAVID ATTARDO

I otte år har Alice Ageriis elscooter været en god ven i nøden. Men nu er det slut.

Ishøj Kommune har ud af det blå valgt, at hun ikke længere får støtte til at have sin elscooter, så hun kan komme til lægen, købe ind, komme til træning og besøge sin mor.

Og det gør ondt. For 65årige Alice Ageriis kæmper med helbredet og har gjort det længe. Og det er blevet markant værre med årene – også efter hun fik den kommunale hjælp tilkendt.

– Jeg har KOL og har fået konstatere­t, at jeg kun har 42 procent lungekapac­itet tilbage. Derudover har jeg haft lungekræft to gange, så jeg kan gå omkring 100 meter på en dag, og så har jeg brug for hjælp. Derfor giver elscootere­n stor livskvalit­et for mig, siger en tydeligt berørt Alice Ageriis.

Men den køber kommunen ikke.

Heller ikke selv om de har givet hende støtte til have den de sidste otte år. For ud af det blå fik hun en besked om, at Ishøj Kommune havde begået en fejl i 2014 ved at bruge en forkert paragraf, da hun fik den bevilget dengang.

Slut med scooterhjæ­lp

Og nu har kommunen altså besluttet, at det er slut.

Rent teknisk og på kommunespr­og er Alice Ageriis elscooter gået fra at være et hjælpemidd­el til et forbrugsgo­de. Dermed går Alice Ageriis fra fuld støtte til selv at skulle betale halvdelen af elscootere­n samt stå for al vedligehol­delse og reparation­er.

I første omgang koster det 10.500 kroner.

– Det betyder, at de de facto tager den fra mig. Jeg er på førtidspen­sion, så jeg har kun 11.000 udbetalt om måneden, så jeg kan ikke lige betale så stort et engangsbel­øb. Nu kan jeg hverken komme til lægen, 500 meter ned i Bilka, til min træning eller besøge min mor. Det er alt for besværligt for mig uden min elscooter, siger Alice Ageriis.

Skæbnesvan­gert møde

Inden beskeden om, at det efter otte år nu var slut med at få hjælp, havde Alice Ageriis et møde med kommunen. Det skyldes, at der var en tvist om eltilførsl­en til hendes elscooter.

Og i den forbindels­e var der en række medarbejde­re hjemme hos Alice Ageriis i Ishøj.

– Jeg har en mistanke om, at det er her, at det er gået galt. Jeg er fortsat frisk nok til at gå fra møbel til møbel herhjemme og at gå fra stuen ud til køkkenet. Derudover har jeg lært mig selv at gå ned ad trappen i vores boligkompl­eks, og det så de.

Efterfølge­nde får Alice Ageriis pludselig beskeden om, at kommunen nu mener, at hun er mobil nok til selv at kunne klare sig.

– Jeg har arbejdet, siden jeg var 16 år gammel. Så jeg synes egentlig, at jeg har betalt min del af skatten. Men jeg har ikke råd til at købe den her elscooter.

Jeg kan gå omkring 100 meter på en dag, og så har jeg brug for hjælp

Jeg har ikke råd til at købe den her elscooter

 ?? FOTO: JONAS OLUFSON ?? – Nu kan jeg hverken komme til lægen, 500 meter ned i Bilka, til min træning eller besøge min mor, siger Alice efter kommunens elscooterb­eslutning.
FOTO: JONAS OLUFSON – Nu kan jeg hverken komme til lægen, 500 meter ned i Bilka, til min træning eller besøge min mor, siger Alice efter kommunens elscooterb­eslutning.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark