Ekstra Bladet

DANSKE SATUDARAH INDTAGER BALKAN

VOKSEVÆRK:’ Høvdingen fra Værebro’ og en dansk- serbisk Satudarah- rocker er arkitekter­ne bag gruppering­ens ekspansion på Balkan

- SUNE FISCHER KRISTIAN KORNØ

En flok mænd sidder omkring et bord iført sorte læderveste med gule mærker. De befinder sig i et Satudarah- klubhus i Serbien.

Kigger man godt efter, kan man se, at flere af mændene på billedet har et dansk flag på deres veste lige under mærket med det serbiske flag.

De senere år er en sortgul bølge skyllet ind over den danske og internatio­nale rockerverd­en. Satudarah har spredt sig kraftigt både herhjemme og i udlandet.

Serbien er en af de seneste landvindin­ger for rockerne med den tohovedede indianer som symbol på rygmærket. Ifølge Ekstra Bladets oplysninge­r er det særligt to rockere fra Danmark, der har haft betydning for, at klubben har åbnet massivt på Balkan.

Og den danske forbindels­e er grunden til, at de nye rockere på Balkan har fået Dannebrog på vesten.

Mytisk skikkelse

Ekstra Bladet har allerede beskrevet, hvordan den uofficiell­e Satudarah- bagmand, Nadim Khan, internatio­nalt er kommet højt på strå i rockerklub­ben.

Som en af fem topbosser i organisati­onen kunne han for nylig få lov til at sætte det sjældne mærke ’ Kapikane’ på sin vest efter en ceremoni i Indonesien, hvor klubben har sin oprindelse.

Det skete blandt andet som følge af en aktiv indsats for at sprede Satudarah i Europa. Heri indregnet de nye afdelinger på Balkan.

Ifølge Ekstra Bladets research er han i den forbindels­e blevet bistået af en dansk- serbisk mand, der også er en del af Satudarah.

Ligesom Nadim Khan er også den dansk- serbiske mand vokset op i Værebrobeb­yggelsen. Manden har ifølge Ekstra Bladets oplysninge­r været med til at danne VHK- banden, der er en slags forløber til den første danske Satudarah- afdeling.

Manden er tidligere dømt for en række grove forbrydels­er og sættes i forbindels­e med topkrimine­lle i Serbien.

Hooligans

Ifølge Ekstra Bladets oplysninge­r er det ham og hans serbiske netværk, som har gjort det muligt for klubben at åbne afdelinger på Balkan. Her drejer det sig om tre afdelinger i Beograd og en i den sydserbisk­e by Nis.

Desuden åbnes der en afdeling i Montenegro, hvor der også er mange serbere, samt i Sarajevo i Bosnien.

Som man ofte ser det, når

Manden er tidligere dømt for en række grove forbrydels­er og sættes i forbindels­e med topkrimine­lle i Serbien

rockerklub­ber åbner nye chapters, er det gamle kendinge i det kriminelle miljø, der ifører sig nye veste. Og det er takket være dansk- serberens netværk, at man har kunnet rekruttere blandt andet en gruppe hooligans, der bekender sig til fodbold- klubben Røde Stjerne.

En gruppe yderligtgå­ende fans, der gennem årene har vist deres voldsparat­hed både i hjemlandet og på den internatio­nale arena.

Ekstra Bladet har forsøgt at få en kommentar fra den omtalte dansk- serbiske rocker. Han er dog ikke vendt tilbage.

 ?? PRIVAT ?? Serbisk visit
Satudarah- folk foran indgangen til fristaden. Billedet er lagt på Satudarah Beograd- gruppens sociale medier, så man må formode, at det er serbiske rockere på billedet.
PRIVAT Serbisk visit Satudarah- folk foran indgangen til fristaden. Billedet er lagt på Satudarah Beograd- gruppens sociale medier, så man må formode, at det er serbiske rockere på billedet.
 ?? FOTO: CLAUS BONNERUP ?? Nadim Khan til åbningsfes­t for klubben i Aalborg.
FOTO: CLAUS BONNERUP Nadim Khan til åbningsfes­t for klubben i Aalborg.
 ?? PRIVATFOTO ?? De danske og serbiske rockere poserer med hver deres rygmærke, der viser det tætte bånd.
PRIVATFOTO De danske og serbiske rockere poserer med hver deres rygmærke, der viser det tætte bånd.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark