Ekstra Bladet

AFKLAEDT, BUNDET OG BRUTALT YDMYGET

Ni unge blev i går kraevet faengslet for kidnapning, ydmygelse og tortur

- CECILIE ERLAND cev@eb.dk

De sociale myndighede­r var sammen med en horde af pårørende på plads på tilhørerra­ekkerne, da ni unge, to kvinder og syv maend, i går eftermidda­g blev fremstille­t i grundlovsf­orhør ved dommervagt­en i København.

Grundlovs forhøret var flere timer forsinket, og de mange sigtede i alderen 16 til 23 år var flankeret af et massivt politiopbu­d, da de endelig blev ført ind i retslokale­t og placeret ved siden af deres forsvarere.

Flere af de kvindelige pårørende havde tårer i øjnene. En af de sigtede maend smilede bredt og beroligede to teenagedre­nge med sort krøllet hår på tilhørerra­ekkerne med et: ’alt er godt, altergod t ’, inden grundlovs forhørets start.

16 timers mareridt

Herefter laeste anklageren sigtelsern­e mod de anholdte unge højt for retten.

Ifølge sigtelsen blev han bundet med gaffatape og trampet i skridtet, mens han var nøgen

Her fremgik det, at de k r ae ve svaretaeg t s fa eng slet for en brutal ydmygelse af et mandligt offer, der ifølge politiet blev tvunget ind i en bil 24. maj og gennemleve­de et sandt mareridt.

Det varede ifølge politiet, indtil det lykkedes ham at flygte fra mareridtet lidt før klokken seks om morgenen 25. maj.

De unge er mistaenkt for at have haft flere forskellig­e roller i overfaldet og afpresning­en af offeret, der angiveligt blev tvunget ind i en bil omkring kl. 14, og afpresset for penge, inden han i timevis blev flyttet rundt til flere forskellig­e lejlighede­r, hvor der blev udøvet grov vold mod ham, og hvor han blev truet på livet.

Tvunget til at spise morfin

Undervejs blev offeret angiveligt røvet for 14.000 kr. af gerningsma­endene, der var bevaebnet med knive.

På et tidspunkt underfrihe­dsberøvels­en blev han ifølge sigtelsen bundet med gaffatape og trampet i skridtet mens han var nøgen, samt tvunget ned i en sofaopbeva­ring med bind for øjnene.

Herefter blev han i afklaedt tilstand, og bundet på haender og fødder med ledninger, tvunget til at indtage to morfinpill­er, inden de anholdte angiveligt filmede ydmygelser­ne, mens offeret blev tvunget til at sige sit navn og cpr-nummer.

Efter sigtelsen var laest op, blev dørene lukket med hensyn til den videre efterforsk­ning, og pressen måtte forlade salen.

 ?? FOTO: ANTHON UNGER ?? En af de anholdte er ifølge Ekstra Bladets oplysninge­r medlem af gadebanden Brothas.
FOTO: ANTHON UNGER En af de anholdte er ifølge Ekstra Bladets oplysninge­r medlem af gadebanden Brothas.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark