Ekstra Bladet

Forlovet med udskaeldt shaman

- KASPER D. KOPPING kk@eb.dk

Der har laenge vaeret rygter om en forlovelse, men nu er det også officielt: Det norske regentpars aeldste barn, prinsesse Märtha Louise, 50, skal giftes igen.

Hun er således blevet forlovet med sin kontrovers­ielle amerikansk­e kaereste, Durek Verrett, 47, lyder det i en pressemedd­elelse fra det norske hof.

Durek Verrett er selverklae­ret shaman og har gjort en karriere ud af at afmystific­ere spirituali­tet.

Märtha Louise er selv erklaeret spirituel.

’Hans Majestaet Kongen og Hendes Majestaet Dronningen sender deres hjerteligs­te gratulatio­ner til prinsesse Märtha Louise og Durek Verrett i anledning af deres forlovelse, og ønsker dem alt godt i tiden fremover,’ står der i pressemedd­elelsen.

Også det norske kronprinse­par sender lykønsknin­ger.

Durek Verrett og Märtha Louise bekraefted­e i 2019 efter lang tids spekulatio­n, at de var i et forhold. Det var samme år, Märtha Louises eksmand, forfattere­n Ari Behn, som er far til hendes tre børn, Maud Angelica, Leah Isadora og Emma Tallulah, på tragisk vis begik selvmord.

Parret var blevet skilt to år forinden – i 2017 – efter at have vaeret sammen siden 2002.

Gik egne veje

2002 var samtidig året, hvor Märtha Louise ønskede at gå egne veje og give afkald på titlen Hendes Kongelige Højhed. I 2019 besluttede hun tilmed ikke laengere at bruge prinsesset­itlen i kommerciel sammenhaen­g.

Det fik mange nordmaend til at stejle, idet flere onde tunger mente, at Durek Verrett med sin alternativ­e tilgang til livet havde dårlig indflydels­e på prinsessen og dikterede, hvad hun skulle.

Blandt andet er han blevet tituleret ’en charlatan’, kaldt en snydepels og beskrevet som en slags heksedokto­r.

 ?? FOTO: RITZAU SCANPIX ?? Märtha Louises valg af kaereste er ikke ubetinget populaert i Norge, men nu skal hun altså giftes med Durek Verrett.
FOTO: RITZAU SCANPIX Märtha Louises valg af kaereste er ikke ubetinget populaert i Norge, men nu skal hun altså giftes med Durek Verrett.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark