Ekstra Bladet

SAS dykker 13 procent på børsen efter svensk afvisning

-

Aktien i luftfartss­elskabet SAS tog i går et ordentligt dyk og sluttede dagen med et fald på hele 13,6 procent på børsen i København.

Det sker, efter at Sverige har meddelt, at landet ikke vil skyde ny kapital i selskabet.

Den svenske stat er den ene af de to klart største aktionaere­r i SAS med en ejerandel på 21,8 procent.

Den anden store aktionaer med en lige så stor ejer-andel er den danske stat.

Finansmini­ster Nicolai Wammen (S) forventer at have en afklaring på den danske stats håndtering af sin ejerandel i SAS inden laenge. Det oplyste han i et skriftligt svar tidligere tirsdag.

Jeg forventer, at vi har en beslutning herom i aftalekred­sen medio juni

Plaget af milliardga­eld

– Regeringen vil sammen med aftalepart­ierne vurdere SAS’ plan, og hvordan den danske stat kan bidrage til SAS’ samlede plan. Jeg forventer, at vi har en beslutning herom i aftalekred­sen medio juni, skrev Wammen.

SAS, der er plaget af milliardga­eld, har fremlagt et bud på en redningspl­an. Et element i den plan er, at der skal skydes milliarder ind i selskabet. Et andet element i redningspl­anen er, at SAS vil overtale kreditorer til at modtage aktier i bytte for at slette deres gaeld.

Det vil den svenske stat gerne deltage i. Sverige accepterer, at det vil vaere med til at reducere landets andel i selskabet. Den svenske stat begrunder sin beslutning med, at den i dette årtusind allerede har tilført selskabet flere milliarder kroner.

Vi kan miste indflydels­e

Ifølge Jacob Pedersen, der er luftfartsa­nalytiker for Sydbank, er det potentielt den danske luftfartss­trategi med Københavns Lufthavn i centrum, der kan blive sat tilbage, hvis Danmark mister indflydels­e i SAS.

 ?? FOTO: REUTERS ?? SAS styrtdykke­de i går på børsen.
FOTO: REUTERS SAS styrtdykke­de i går på børsen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark