Ekstra Bladet

Afslører: Det skete mandag aften

-

David Nielsen skaebne blev afgjort på et møde mandag aften – på fem minutter.

Det kom frem på pressemøde i går eftermidda­g.

– Mandag aften mødtes vi fire, som sidder her. David Nielsen, Stig Bjørnebye, Jakob Nielsen og jeg. David har tidligere udtalt, at når han engang skulle slutte i AGF, så skulle vi saette os sammen og finde ud af, hvad der skulle ske, og det gjorde vi mandag aften, siger AGF-formand Lars Fournais indledende på pressemøde­t.

Her blev der lagt vaegt på, at der var tale om stor gensidig respekt på en aften, der var praeget af vaerdighed.

– Vi havde en rigtig god snak, hvor vi fik drøftet rigtige mange forskellig­e ting. Vi har på alle måder haft en rigtig dårlig saeson i AGF. Vi har misset alle vores top seks-mål, og vi har ikke vundet de sidste 13 kampe og endte i nedrykning­sfare. Så vi er alle enige om, at saesonen har vaeret skuffende og helt utilfredss­tillende for os i AGF. Den udvikling, som vi har vaeret igennem det sidste halve år, tager vi nu konsekvens­erne af.

Dermed stopper David Nielsen i klubben et år før tid.

Håndtering var topclass

Hovedperso­nen selv fortaeller også, hvordan beslutning­en skete i enighed mellem klubben og ham.

– Beslutning­en er 100 procent gensidig. AGF har brug for en mand, der sparker døren ind og siger, nu spiller vi sådan her. Det brugte vi fem minutter på at blive enige om den anden aften. Det var en fantastisk måde at gøre det på, siger David Nielsen blandt andet.

Den karismatis­ke traener laegger stor vaegt på, at han er meget glad og stolt over sine knap fem år i AGF. Han kalder samtidig AGFledelse­ns håndtering af hans stop for ’topclass’.

Efter en yderst intens periode er det nu blevet tid til at tage en puster, forklarer David Nielsen.

– Jeg skal bruge tiden på at blive opdateret og reflektere over, hvad det er for en slags fodbold, der skal spilles. Det kan også vaere, at jeg ikke kan opdatere mig. Det ved man aldrig.

– Men jeg glaeder mig til at få en pause. Jeg glaeder mig til at blive nysgerrig og inspireret. Jeg har mange kontakter, jeg ikke har plejet i ti år.

Beslutning­en er 100 procent gensidig

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark