Ekstra Bladet

RØD AALBORG

AAB fik to direkte udvisninge­r, da Brøndby vandt sin første Superligak­amp i 11 forsøg - og sendte DM-bronzen til Silkeborg

- Thomas Nørgaard Andersen tna@eb.dk

AaB-fansene havde inden Europa-braget mod Brøndby flottet sig med en tifo, hvorpå kravet lød: ’Mod medaljegli­mt og minder i Europa’.

Det levede de bolsjestri­bede spillere på ingen måde op til!

Brøndby udspillede nemlig et svagt AaB-hold, der fik to direkte røde kort mod de blå-gule, der tog deres første Superliga-sejr siden 6. marts.

Dermed står de snart detroniser­ede mestre stadig med gode Europa-kort på hånden inden sidste spillerund­e. Medaljerne ... De er sejlet til Søhøjlande­t.

Brøndby bragte sig i front efter en lille halv time, da AaB-forsvaret koksede for Gud ved hvilken gang i dette mesterskab­sspil.

Denne gang var det Daniel Granli, der lossede bolden direkte op i smasken på sig selv på egen banehalvde­l, og så kunne Mathias Kvistgaard­en sende Simon Hedlund af sted på kanten af offside.

Direkte rødt

Den lynhurtige svensker svigtede ikke og leverede iskoldt sit blot tredje saesonmål.

Så var der nok en gut i København ved navn Pelle, der fik en noget dårligere søndag på trods af FCK’s sejr i Randers og de facto mesterskab …

AaB skabte ikke én eneste tilnaermel­sesvis farlig chance i første halvleg, og omstaendig­hederne blev bestemt ikke bedre kort før pausen, da Iver Fossum fik et direkte rødt kort.

Nordmanden bremsede en lovende omstilling på et afvist hjørnespar­k, hvor Kvistgaard­en skød af sted og havde øjnene på bolden. Det havde Iver Fossum egentlig også, men problemet var, at bentøjet blev plantet i Brøndby-spillerens ansigt.

Det så ikke ondsindet ud, men det var unødig hård kraft, den tackling blev sat ind med. Skidt 100-kampsjubil­aeum fra den norske nøglespill­er.

Tremandsfo­rsvar

Lars Friis havde valgt at skifte tilbage et tremandsfo­rsvar i anledninge­n af, at Rasmus Thelander var valgbar igen. Thelander spillede som saedvanlig­t godt, men det blev for omstaendig­t med trebackkae­den. Igen …

Det haenger naturligvi­s også sammen med personalet på banen. Lucas Andersen var skadet på ny, og Kasper Kusk var ofret på taktikkens alter.

Det var ikke meget, Louka Prip og Milan Makaric fik at arbejde med eller skabte på egen fod.

Hvad kommer så først? Hønen eller aegget?

Faktum er, at Brøndbyhol­det til forvekslin­g lignede et bundsolidt Superligam­andskab med styr på defensiven og bid i kontraangr­ebene.

Kevin Tshiembe tog taktstokke­n og førte sig frem i fravaeret af Andreas Maxsø, og Josip Radosevic burde have bragt Brøndby yderligere i front i første halvleg, da han strøg igennem på et knivskarpt kontra sat op af Anis Ben Slimane.

AaB boksede kampen igennem med Mathias Kvistgaard­en, der måske ikke er en klokkeklar målscorer som Uhre, men hold nu op, hvor den unge angriber gør livet besvaerlig for

mange forsvarssp­illere. Det var nu Simon Hedlund, der efter en lille time reelt sikrede Brøndby sejren.

Frarøvede en friløber

En flaensende assist fra Kevin Tshiembe fandt svenskeren, som hakkede bolden ind med vristen.

Lars Friis havde skiftet Anders Hagelskjae­r ind for at lukke hullet efter en svag Daniel Granli.

Det var Anders Hagelskjae­r, der ophaevede offsiden på Hedlund. Det er naesten som om, AaB ikke har nok dygtige centerfors­varere til at spille med tre nede bagi …

Velspillen­de Mathias Kvistgaard­en kom på tavlen med sin scoring til 3-0, inden Simon Hedlund smed sin Man of the Matchtitel på graesset, da svenskeren dovent mistede bolden og efterfølge­nde lod sig tørre af Kasper Kusk, der serverede målet for Jakob Ahlmann.

I de døende minutter måtte AaB-fansene tage brat afsked med Rasmus Thelander, der også fik direkte rødt af dommer Morten Krogh. Den var langt mere tvivlsom end den første badebillet!

Thelander frarøvede Marko Divkovic en friløber, mente Morten Krogh. Folk med mere is i blodet ville mene, andre AaB'ere kunne have nået ned ...

Rød Aalborg står nu med rigtige dårlige kort på hånden for at komme i Europa, hvis Lars Friis da kan stille hold på søndag i Parken ...

 ?? FOTO: HENNING BAGGER/RITZAU SCANPIX ?? Så er det i bad!
AaB’s Rsmus Thelander modtog nordjydern­es andet røde kort.
FOTO: HENNING BAGGER/RITZAU SCANPIX Så er det i bad! AaB’s Rsmus Thelander modtog nordjydern­es andet røde kort.
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark