Ekstra Bladet

JEG VILLE GØRE ALT FOR DENIZ

SØNDERKNUS­T: Ulykkelig mor til den afdøde 32-årige VVS-mand vakler mellem sorg, haevntørst og vrede, men Lotte Rasmussen er lettet over, at hun slap for selv at slukke for respirator­en Uforståeli­gt

- TORSTEN RUUS ruus@eb.dk

Lotte Rasmussens øjne skifter hele tiden udtryk. Hun graeder af sorg, raser af vrede og smiler ved tanken om de natlige telefonsam­taler, timer og dage, hun har haft sammen med den søn, der fredag blev hugget ihjel med en kniv på Døllefjeld­e Musse Marked.

– Jeg elskede den dreng. Han var mit barn. Jeg ville gøre alt for Deniz. Vi var meget taette. Hvordan jeg har det nu? Det, der fylder mest, er, at jeg håber, de fanger ham, der gjorde det. Og så vil jeg bare have haevn, siger den 55-årige kvinde.

Det gør hun, mens hun og faderen til den nu afdøde VVS-mand Deniz Köktas betror sig til Ekstra Bladets reportere.

Ahmed Köktas er også ude af sig selv af sorg.

– Det var mig, der laerte Deniz op, og han var bare så klog. Det her er ikke til at forstå, siger den 57-årige mand, der har arbejdet med VVS hele sit voksne liv.

Sønnens tatovering

Så sent som i påsken var aegteparre­t på ferie i Tyrkiet med deres søn.

De er også foraeldre til to voksne døtre og har flere børnebørn.

Det var en af døtrene, der fredag aften ringede og fortalte, at deres søn var blevet stukket med kniv og nu var på vej til Rigshospit­alets akutafdeli­ng.

Lotte Rasmussen kørte med til København. Her fik hun sagt farvel til sønnen.

– Det var som om, han åbnede øjnene lidt, når jeg talte til ham, siger den ulykkelige kvinde, som mindede Deniz Köktas om, at han havde en tatovering med ordlyden ’I’m a survivor’ på overkroppe­n.

På et tidspunkt kørte familien hjem til Falster igen. Men ud på natten til lørdag kørte de tilbage.

– Laegen sagde i løbet af lørdagen, at der ikke var noget at gøre. Knivofrets organer var for ødelagte, og blødninger­ne var ustoppelig­e.

– Han spurgte, om jeg ville slukke for respirator­en. Men det kunne jeg ikke. Det måtte han selv gøre, fortaeller Lotte Rasmussen, som hele tiden naerer et umuligt håb, om at sønnen kommer hjem igen.

Klokken 17.08 blev Deniz Yildiz Hvidberg Köktas erklaeret død.

– Hvordan har det nu, Ahmed?’

– Jeg har det ad helvede til, siger faderen, og så gemmer han igen ansigtet i naeverne.

Det var som om, han åbnede øjnene lidt, når jeg talte til ham

 ?? FOTO: PER RASMUSSEN ?? – Det var mig, der laerte Deniz op, og han var bare så klog. Det her er ikke til at forstå, siger Ahmed Koktas om tabet af sin 32-årige søn Deniz.
FOTO: PER RASMUSSEN – Det var mig, der laerte Deniz op, og han var bare så klog. Det her er ikke til at forstå, siger Ahmed Koktas om tabet af sin 32-årige søn Deniz.
 ?? FOTO: PER RASMUSSEN ?? Ahmed Köktas får trøst af Denniz’ ven Mark Nielsen.
FOTO: PER RASMUSSEN Ahmed Köktas får trøst af Denniz’ ven Mark Nielsen.
 ?? FOTO: PER RASMUSSEN ?? Lotte Rasmussen viser det sidste billede, der af taget af hendes nu afdøde søn. Den 55-årige kvinde ønsker under ingen omstaendig­heder selv at lade sig fotografer­e.
FOTO: PER RASMUSSEN Lotte Rasmussen viser det sidste billede, der af taget af hendes nu afdøde søn. Den 55-årige kvinde ønsker under ingen omstaendig­heder selv at lade sig fotografer­e.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark