Ekstra Bladet

DENIZ SAGDE FARVEL, OG SÅ VAR HAN VAEK

- TORSTEN RUUS FOTO: CLAUS HANSEN ruus@eb.dk

– Det var det. Farvel, Mark.

Det var de sidste ord fra den livsfarlig­t kvaestede og nu afdøde vvs-mand Deniz Yildiz Hvidberg Köktas. Den 32-årige far til en otteårig dreng hviskede de to saetninger til sin bedste ven siden barndommen.

Det var fredag aften lige før klokken 18 på en p-plads udenf or Døllefjeld­e-Musse Marked i Nysted på Lolland. Et traekplast­er for tusinder af danskere.

Kort efter mistede den staerkt blødende mand bevidsthed­en for aldrig at vågne igen.

– Jeg holdt ham i mine arme, siger Mark Nielsen.

Deniz Köktas var ifølge sin mors oplysninge­r til Ekstra Bladet ramt i flere vitale organer af et dybt knivstik tvaers igennem maven.

Det fik hun lørdag bekraeftet af en kirurg. Et døgn efter dramaet på Lolland slukkede en anden laege for knivofrets respirator på Rigshospit­alet i København. Der var ikke andet at gøre.

Vi var som brødre. Det er min bedste ven, jeg har mistet

Mark Nielsen graeder stille, mens han fortaeller Ekstra Bladet om drabet og sit venskab med den tidligere klassekamm­erat i Nørre Vedby Skole.

– Vi var som brødre. Det er min bedste ven, jeg har mistet. Det er så forfaerdel­igt. Deniz var bare en glad, frisk dreng, med hjertet på rette sted. Han har også vaeret nede at ’skrabe’ i livet.

Men han var i fuld gang med at forbedre sig, siger den 32-årige bygningsma­ler og ven.

Sammen med en af den nu afdøde falstrings kolleger var de fredag taget til kraemmerma­rkedet for at hygge sig og få et par bajere.

På et tidspunkt så Mark

Nielsen den mand, som politiet nu har anholdt og mistaenker for at stå bag knivdrabet på Deniz Köktas. Mandens attitude var truende.

Jeg taenkte: Nu bliver der ballade. Lad os komme vaek

– Jeg taenkte: Nu bliver der ballade. Lad os komme vaek, fortaeller vennen, som vidste, at manden med den truende finger var den nu anholdte 29-årige.

Holdt sig på maven

De tre venner trak ud på ppladsen. Pludselig så Mark Nielsen igen den 29-årige komme naermere.

I raseri råbte han ’fuck

dig, Deniz’ og ’du skylder penge’. Han havde i et stykke tid vaeret i haserne på Deniz Köktas i efterspill­et af en uafklaret strid om en lejlighed.

– Jeg bad ham slappe af, og så gik han vaek, fortaeller Mark Nielsen.

Men pludselig så han en skikkelse løbe forbi, overfalde Deniz og forsvinde igen. Det var ikke meget mere end et minut senere.

– Det gik virkelig staerkt. Jeg så ikke, hvem det var. Men det må jo have vaeret den samme mand. Det må have vaeret ham. Hvorfor skulle han ellers stikke af? siger Mark Nielsen.

Slaebte vennen vaek

Han så ingen kniv i forløbet. Men han hørte Deniz Köktas sige ’den er helt gal’ og så vennen knaekke sammen og holde sig på maven med armene.

– Det pissede ud med blod, fortaeller Mark Nielsen.

Han slaebte spontant sin hårdt sårede ven hen mod et af kraemmerma­rkedets vaertshuse, hvor der blev slået alarm og rekvireret redningsfo­lk.

Det var i det forløb, Deniz Köktas tog afsked med Mark Nielsen. I mangel af bedre svarede han ’bare rolig’ og ’det skal nok gå’. Men det gjorde det ikke. – Deniz sagde farvel, og så var han vaek. Han mistede bevidsthed­en, forklarer vennen med tårer i øjnene.

– Du ligner ikke en type, der plejer at graede?

– Nej, men hvad skal jeg gøre? Det her er så forfaerdel­igt. Jeg savner Deniz.

Kronvidne til drab på vvs-manden Deniz Köktas så fredag aften aggressiv mand gå til angreb på kraemmerma­rked – sekunder efter ’pissede det ud med blod’ fra hans nu afdøde vens mave

 ?? PRIVATFOTO ?? Den knivdraebt­e Deniz Yildiz Hvidberg Köktas var inde i en god periode i sit omtumlede liv, da han døde. Han knyttede sig staerkt til sin familie.
PRIVATFOTO Den knivdraebt­e Deniz Yildiz Hvidberg Köktas var inde i en god periode i sit omtumlede liv, da han døde. Han knyttede sig staerkt til sin familie.
 ?? ?? Politifolk samles her omkring gerningsst­edet for knivdrabet på vvs-manden Deniz Köktas.
Politifolk samles her omkring gerningsst­edet for knivdrabet på vvs-manden Deniz Köktas.
 ?? ??
 ?? FOTO: PER RASMUSSEN ?? Jeg holdt ham i mine arme
Mark Nielsen var den nu draebte vvs-mands bedste ven. De to maend var uadskillel­ige, og de var også sammen, da Deniz Köktas blev ramt af det dødbringen­de knivstik fredag på Døllefjeld­e-Musse Marked.
LAES MERE PÅ NAESTE SIDE
FOTO: PER RASMUSSEN Jeg holdt ham i mine arme Mark Nielsen var den nu draebte vvs-mands bedste ven. De to maend var uadskillel­ige, og de var også sammen, da Deniz Köktas blev ramt af det dødbringen­de knivstik fredag på Døllefjeld­e-Musse Marked. LAES MERE PÅ NAESTE SIDE

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark