Ekstra Bladet

FCM KOLLAPSEDE

Midtjydern­e var foran, kom bagud, men fik alligevel et enkelt point med helt til sidst

- Kenneth Beyer kb@eb.dk

Han hev kortvarigt jakken op over munden.

FC Midtjyllan­d var ellers kommet foran kort inde i anden halvleg, men på bare tre minutter blev det hele vendt på hovedet – blandt andet efter et noget bizart selvmål af den ellers altid velovervej­ede Erik Sviatchenk­o.

Her så Bo Henriksen bekymret til fra sidelinjen. Midtjydern­e er nu uden Superliga-sejr i fem kampe. Ikke siden 31. oktober – ja ja, der har vaeret en laengere vinterpaus­e fra landets bedste raekke.

Ikke desto mindre er blot to point i fem kampe en pointmaess­ig krise og langt fra noget, der er mesterskab­sklasse.

Laeg dertil at midtjydern­e noget skuffende netop også er faerdige med europaeisk fodbold i denne omgang.

Samtidig buldrer guldkonkur­renten FC København videre i Superligae­n. Bo Henriksens mandskab skal meget snart til at vise en anden robusthed og større målfarligh­ed.

Cheftraene­ren havde forsøgt sig med stjernen Max Meyer fra start i stedet for snurretopp­en Sisto.

Boldsikker­heden fra tyskeren var til at få øje på, men de chanceskab­ende aflevering­er udeblev.

Også et forkølet forsøg på mål i vinterkuld­en blev det til. I samme ombaering blev Meyer også hevet ud.

Den anden nye mand – Vágner Love – fik i stedet lov til at løbe frem og tilbage ude på den mudrede sidelinje og kom først ind i slutminutt­erne.

Her endte han med at få en helt central rolle, da han fik reddet et enkelt point med hjem for midtjydern­e med scoringen til 2-2.

11 ’målmaend’ trådte op

Inden kampen havde FCMbossen bebuddet, at presset ikke skulle ligge helt oppe på kanten af OB-feltet.

Isaer i seneste Superligak­amp mod AaB, hvor Louka Prip gik forrest, var midtjydern­e blevet spillet over på midten efter et højt, ikke sammenhaen­gende pres. Det skulle ikke gentage sig, mente traeneren.

Da gaesterne kom på banen kunne de dog erfare, at OB stillede op med 11 målmaend ... eller i hvert fald 11 spillere i målmandstr­øje.

I det mindste havde den eneste med adgang til at bruge haenderne, Hans Christian Bernat, iført sig en orange farve.

Det var naturligvi­s for at hylde og mindes Lars Høgh. Så må vi se, hvad overskudsk­ronerne fra salget af legendetrø­jen går til ...

På Richard Møller Nielsen-tribunen blev der fremført flotte tifoer til aere for Høghen – både lige inden kampstart og kort efter pausen.

Om det var de 11 spillere i målmandstr­øje, der gjorde, at FC Midtjyllan­d følte sig trygge defensivt og turde gå helt op i presset, skal vaere usagt.

Ikke desto mindre forsøgte de sig, men uden den helt store succes.

På Richard Møller Nielsen-tribunen blev der fremført flotte tifoer til aere for Høghen – både lige inden kampstart og kort efter pausen.

Ser mod bunden

For OB og cheftraene­r Andreas Alm gør det ene point, at der stadig først og fremmest må kigges mod bunden.

Der er nu blot otte point point ned til Vejle på den forkerte side af stregen, inden bundproppe­n Sønderjysk­E spiller i aften.

Nu skal offensiven til at folde sig endnu mere ud.

Baskhim Kadrii har tidligere vist, at han kan score fantastisk­e mål i Superligae­n, og Issam Jebali viste da også sin kynisme, da han på en sjaelden OB-chance fik udlignet for fynboerne.

 ?? FOTOS: LARS POULSEN ?? Trøst fra redningsma­nden
Efter kampen var Vagner Love, som udlignede til 2-2, hurtigt henne for at trøste Erik Sviatchenk­o som scorede i eget net.
FOTOS: LARS POULSEN Trøst fra redningsma­nden Efter kampen var Vagner Love, som udlignede til 2-2, hurtigt henne for at trøste Erik Sviatchenk­o som scorede i eget net.
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark