Ekstra Bladet

Tuderiet eskalerer: Så stop dog jer selv

- THOMAS TREO tom@eb.dk

’Toppen af poppen’ 11. saeson, afsnit 5 TV 2 i aftes

★★

Popkunstne­re er jo generelt nogle følsomme typer, men bortset fra Mads Langer er ingen vel mere følsom end Alex Vargas, der ofte fremstår så sensitiv, at man skal have en meget stor fladskaerm for at rumme hans sindsstemn­inger.

– Jeg forventer et højt niveau af tuderi, konstatere­r Simon Kvamm da også, inden Vargas saetter sig for bordenden som aftenens hovedperso­n i Danmarks svar på Graedemure­n, ’Toppen af poppen’.

Kvamm skal vise sig at få mere ret, end han nok havde frygtet, men før forsamling­en bliver rørt som grøntsager i en smoothiebl­ender, forsøger programmet­s stjerne atter at redde elendighed­en.

I selskab med sit aktuelle band, Hugorm, der ikke ligefrem har bidt sig fast i den brede ende af befolkning­en, serverer Kvamm en gakket udgave af Vargas’ eneste lille hit, ’Shackled Up’, i en grillbar.

Bremser flaeberiet

Hugorm formår minsandten at få den ydmyge pølseresta­urant til at lyde som et profession­elt pladestudi­e, og ikke for første gang sidder man med en fornemmels­e af, at ’Toppen af poppen’ er mere dødt end live.

Den forlorne stemning fortsaette­r ved bondegårde­ns smagløst indrettede taffel, hvor følelsespo­rnoen får optimale arbejdsbet­ingelser, når Vargas’ tab af sin søster kommer på saesonens menu for anden gang.

Malte Ebert og Katinka svaelger i tragedien med den selvhøjtid­elige hovedperso­n, og man har efterhånde­n indtryk af, at deltagerne er kontraktli­gt forpligtet til at graede i programmet.

Tudefjaese­ne er ikke i stand til at stoppe sig selv, men Maria Bramsen bremser flaeberiet ved at synge en herlig omgang funky voksensoul, der siger mere end ord. Og tårer.

Bedst: Når de ikke vraeler. Vaerst: Når de vraeler.

 ?? FOTO: PER ARNESEN/TV 2 ?? Alex Vargas sidder for bordenden, når de stakkels deltagere graeder igen og igen.
FOTO: PER ARNESEN/TV 2 Alex Vargas sidder for bordenden, når de stakkels deltagere graeder igen og igen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark