Ekstra Bladet

MOR SKAL HAVE BOLDEN

BRASSERSHO­W: Junior Brumado overstråle­de alle, da FCM udraderede AGF takket vaere fire brasilians­ke traeffere

- KLAUS EGELUND ege@eb.dk

FC Midtjyllan­d fik ikke point med hjem fra Portugal i midtugen, men de fik noget endnu vigtigere med hjem.

Junior Brumados far – José Francisco Brumado ... Senior

Det er snart tre år siden, teenageren Junior Brumado skiftede til den jyske hede. I går var tredje gang, hans far så sønnike boltre sig på hjemmebane, men første gang Senior så Junior score.

Bare en halv time skulle brasiliane­ren bruge til at banke tre kasser ind og danse sin helt egen regndans hen over de ellers ganske formstaerk­e gaester fra AGF.

Fik bolden med

Sådan får man farmand til at taenke på samba og varme aftener frem for silende oktober-støvregn i et industrikv­arter mellem to motorvejsa­fkørsler i Herning.

– Det er som en drøm. At score tre gange foran min far er helt uvirkeligt. Han har altid arbejdet meget og har ikke set mig så meget, så det er første gang, han har set mig score, smilede Junior Brumado efter sin storkamp.

Han fik bolden med under armen efter målshowet, og den skal nu retur til hjembyen, som FCM-spilleren stolt baerer i sit kaldenavn, Brumado.

– Den skal hjem til min by, hvor jeg har bygget et hus til min mor, Bia. Det var det, jeg lovede hende, at når jeg begyndte at tjene penge, ville jeg give hende et hus.

Arbejder hårdt

– Nu skal den bold hjem og ligge ved hende, jublede Junior Brumado, som dog holdt benene på jorden oven på de tre traeffere.

– Jeg kan ikke sige, det her er mit øjeblik. Der skal mere til, og jeg ved, at jeg skal blive ved med at arbejde hårdt for at lykkes, men i sidste ende handler det jo også om held for at lykkes, sagde den ydmyge FC Midtjyllan­d-spiller.

FC Midtjyllan­d har flere gange døjet en del med AGF på eget graes, men Junior Brumado beviste, at aarhusiane­rne denne saeson ikke bliver en trussel.

Huggede til

Bare efter fire minutter indledte brasiliane­ren sit store show, da han huggede opvisninge­n i gang fra kanten af feltet.

Det mål opstod efter stor passivitet i AGF-forsvaret, og det blev en tendens, der karakteris­erede gaesternes første halvleg.

Man skulle til tider skulle tro, de havde kigget på navnene i FC Midtjyllan­ds opstilling og troet, at Junior Brumado betød, de var oppe mod et hold med juniorer, og derfor ikke skulle give alt.

Vaerst var det, da en hårdt belastet Oliver Lund akkurat fik forpurret et ulveangreb efter 26 minutter.

At score tre gange foran min far er helt uvirkeligt

U21-landsholde­ts Sebastian Hausner valgte i den følgende sekvens at tage tidlig fyraften, så Pione Sisto helt upresset kunne spille Paulinho fri til 3-0.

Kynisk hjemmehold

Den skal hjem til min by, hvor jeg har bygget et hus til min mor, Bia

Fire minutter senere laenede AGF sig op ad en kaempeluss­ing, da Junior Brumado fuldendte sit show ved at heade eftermidda­gens tredje traeffer ind på et vidunderli­gt oplaeg fra Gustav Isaksen.

AGF blev skilt ad af et kynisk hjemmehold, der stort set scorede på alt i den første halve time, mens AGF's behjertede forsøg på at gøre noget blev afvist.

Patrick Mortensen blev indhentet af Henrik Dalsgaard, da han blev spillet fri og Mustapha Bundu helkiksede sit forsøg.

4-0 holdt til pausen, og så skulle FC Midtjyllan­d bare trille sejren hjem.

 ?? FOTO: CLAUS FISKER/RITZAU SCANPIX ?? Junior Brumado var i tophumør efter sit hattrick.
FOTO: CLAUS FISKER/RITZAU SCANPIX Junior Brumado var i tophumør efter sit hattrick.
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark