Ekstra Bladet

Rasmussen: Det skal komme fra Vingegaard

-

ANDORRA-LA-VELLA (Ekstra Bladet): Forventnin­ger til det danske udbytte af årets Tour de France voksede sig tårnhøje i foråret, da danske ryttere leverede resultater på stribe og praestered­e på topniveau i ugerne op til verdens største cykelløb.

Da så hele 11 ryttere blev udtaget til løbet, hvilket er rekord, fik forventnin­gerne endnu et nøk opad – kun for hurtigt at blive slået ned og her to uger inde i løbet at vaere på et absolut nulpunkt, når det gaelder danske etapesejre.

– Jeg tror, man må konstatere, at der naeppe kommer en dansk etapesejr i år. Nu skal det komme fra Jonas Vingegaard, hvis det skal blive til noget, men jeg tror ikke på det, siger Michael Rasmussen, Ekstra Bladets cykelsport­skommentat­or.

– Der er kun én måde at vinde en etapesejr på for Jonas, og det er at køre fra verdens bedste etapeløbsr­ytter, Tadej Pogacar. Og ikke bare køre fra ham, men saette ham helt af.

– Kommer de to til stregen sammen, kører Pogacar fra ham, så Vingegaard skal altså distancere Pogacar, og det kan han ikke, tror jeg, siger Michael Rasmussen.

Høj klasse

Pogacar er over fem minutter foran alle sine naermeste konkurrent­er, så det er i princippet ikke utaenkelig­t, at han ville lade Vingegaard køre på en finalestig­ning.

I praksis vil der dog vaere tale om en stor, prestigefy­ldt Pyrenaeere­tape, som Pogacar også gerne selv vil vinde, så det der bliver ikke givet noget vaek, vurderer Rasmussen.

Vingegaard er det helt store overraskel­se i Touren, og sammen med ham kan en trio i det danske felt med tilfredshe­d se tilbage på løbet indtil nu. Resten har ikke imponeret synderligt, siger Rasmussen.

Michael Mørkøv har demonstrer­et verdenskla­sse som leadout

Kasper Asgreen har også leveret kørsel i høj klasse

– Michael Mørkøv har demonstrer­et verdenskla­sse som leadout for Cavendish, og Kasper Asgreen har også leveret kørsel i høj klasse i den sammenhaen­g, siger Rasmussen. Mikkel Bjerg har kørt utroligt godt som hjaelperyt­ter for Pogacar og har vist nye, uventede sider af sit talent.

– Og så er der selvfølgel­ig Vingegaard, som kan glaede sig over en forrygende Tour.

–Jeg tror på, at han slutter på den samlede andenplads, siger Michael Rasmussen. Det kan man glaede sig over i Danmark.

– Og så er der udsigt til, at vi i mange år frem har en dansk rytter, som kan køre med om sejren i Tour de France.

Jeg tror på, at han slutter på den samlede andenplads

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark