Ekstra Bladet

FDM: Brug lige så meget tid på finansieri­ngen

-

Den tid, du bruger på at finde det rigtige lån til bilen, er givet godt ud, lyder det fra chefkonsul­ent hos FDM.

Der er for alvor kommet gang i de ’grønne’ billån, og udviklinge­n havde allerede fart i fjor, hvor FDM lavede en stor sammenlign­ing. Siden da er der løbende kommet flere produkter på markedet fra isaer bankerne. Det er i mange tilfaelde ’pop-op tilbud’, som løber en vis periode.

❘følge ❘lyas Dogru, som er chefkonsul­ent og forbrugerø­konom hos FDM, kan der vaere fordele ved mange af lånene, men der er også en raekke forhold, som er vigtige at have for øje.

– Som forbruger skal man vaere opmaerksom på, at selv om noget hedder ‘grønt billån’, så er det ikke nødvendigv­is det billigste. Her skal man stadig lave den her sammenlign­ing, hvor man undersøger markedet og kigger på ÅOP (årlige omkostning­er i procent, red.) og sammenlign­er flere lån med samme løbetid, hvor man så vaelger det med den laveste ÅOP og dermed den billigste rente, siger ❘lyas Dogru.

Den vakse forbruger kan således spare mange tusinde kroner ved at gøre hjemmearbe­jdet grundigt.

FDM har tidligere beregnet sig, at man kan spare op til 17.000 kr. på lånet på en typisk familiebil, og det er stadigvaek ikke et urealistis­k tal.

Men det kraever altså, at man bruger tid på det.

– Man skal bruge lige så meget tid på at finde det rigtige billån, som man bruger på at finde bilen. Så kan man spare rigtig meget, og derfor er det vigtigt, at man har et overblik. Her er det vigtigt at indhente skriftlige tilbud fra flere sider, siger ❘lyas Dogru.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark