Ekstra Bladet

UNGE FANGESI BOLIGFAELD­E

JUNGLE: Kan vaere spild af penge at bruge en boligporta­l

- ALEXANDER BRØNDUM HEINE JØRGENSEN ab@eb.dk

Kampen om at få en lejebolig i landets største byer har aldrig vaeret hårdere. Slet ikke i disse uger hvor tusindvis af studerende står i kø for at finde en billig lejebolig.

Det udnytter en raekke af dybt useriøse boligporta­ler groft. Som □kstra Bladet afslørede for et par måneder siden, er der nemlig ingen graenser for opfindsomh­eden, når det gaelder om at få de unge boligsøgen­de til at betale hundredvis af kroner om måneden for ubrugelige boligannon­cer. Reelt gør de bare junglen større

Der er tilsynelad­ende tale om langt flere end blot nogle få brodne kar, som dem vi tidligere har afsløret. □n større stikprøve, □kstra Bladet netop har lavet, viser, at en lang raekke af boligporta­ler er lavet efter nøjagtig samme opskrift.

De fleste af annoncerne er slet ikke oprettet hos dem, men uden tilladelse kopieret direkte fra Den Blå Avis og hos en raekke af landets største udlejere.

– Det er i sig selv et problem, at de bruger annoncer, uden at den udlejer, som de boligsøgen­de skal i kontakt med, aner noget om det, mener Rasmus Okholm-Hansen, der er indstillin­gschef for Centralind­stillingsu­dvalget (C❘U), der formidler studieboli­ger, som unge gratis kan skrive sig op til. Der er nogle banditter, der forsøger at spolere det

– De siger, at de er til for at hjaelpe boligsøgen­de igennem den jungle, som det kan vaere at finde en bolig på nettet

– Men reelt gør de bare junglen større.

Suger annoncer ud

Også hos landets største side, boligporta­l.dk, får de useriøse spillere kritik.

– Der er en meget stor efterspørg­sel, som der slet ikke er boliger nok til at daekke. Og så er der bare nogen, som ingen skam i livet har og udnytter det, siger adm. direktør Anders Hyldborg til □kstra Bladet.

– Vi lever jo i en digital virkelighe­d, hvor de ’suger’ boligannon­cerne ud og fremviser dem, som om at det er deres egne. Og så glemmer de ofte at få opdateret siderne, så man køber sig til gamle og udløbne annoncer.

– Det er nogle banditter, der forsøger at spolere det for både udlejere og lejere, vurderer han.

Narrer unge

Hos C❘U giver de mange useriøse boligporta­ler problemer, fordi de studerende betaler for noget, som allerede er gratis.

– Vi oplever, at vores boliger dukker op på portalerne, hvor meningen altså er, at de skal vaere gratis tilgaengel­ige for de studerende, forklarer Rasmus Okholm-Hansen.

– De unge tror, at de har skrevet sig op hos os, mens de reelt kun har tilmeldt sig en boligporta­l.

Brodne kar

❘følge Anders Hyldborg fra boligporta­l.dk kraever det et omfattende kontrolarb­ejde, hvis man vil drive en seriøs boligporta­l.

– For eksempel ringer vi og taler med de private udlejere, før vi siger ja til en annonce.

– Vi tjekker også i forskellig­e registre, om det er en bolig, som vedkommend­e har retten til at udleje. □r vi i tvivl, beder vi om dokumentat­ion.

– Hvad betyder de brodne kar for jeres branche?

– Det betyder, at vi virkelig skal kaempe ekstra meget for, at der bliver lavet et ordentligt arbejde. Vi skal vaere en modpol til det her virvar af manglende seriøsitet. Vi har en skam i livet.

– Men jeg synes faktisk, at der skal gøres noget ved det her.

– Hvorfor det?

– Fordi det kan simpelthen ikke passe, at de useriøse spillere får lov til at slå plat på, at der er kamp om boligerne.

– Hver gang der er nogle unge mennesker, som bliver snydt, er det en for meget. Det er ikke i orden, og det skal have en konsekvens.

 ?? FOTO: ERNST VAN NORDE FOTO: RENÉ SCHÜTZE ?? Hos boligporta­l.dk i Aarhus har man modsat en raekke af andre netportale­r klare aftaler med udlejerne, som man også tjekker grundigt.
I disse uger hvor tusindvis af studerende står i kø for at finde en billig lejebolig. Det udnytter fupforetag­ender til at score kassen.
FOTO: ERNST VAN NORDE FOTO: RENÉ SCHÜTZE Hos boligporta­l.dk i Aarhus har man modsat en raekke af andre netportale­r klare aftaler med udlejerne, som man også tjekker grundigt. I disse uger hvor tusindvis af studerende står i kø for at finde en billig lejebolig. Det udnytter fupforetag­ender til at score kassen.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark