Ekstra Bladet

’DET ER EN OMM

DBU-DIREKTØR svarer på kritikken fra Danske Fodboldfan­s’ organisati­on om markerin

- KENNETH BEYER ks@eb.dk

Det danske landshold viste søndag en markering mod de kritisable forhold i Qatar ved at have en T-shirt på med teksten ’football supports change’ (fodbold støtter forandring­er, red.).

Markeringe­n har efterfølge­nde fået kritik fra Danske Fodboldfan­s’ organisati­on, der kalder det for ’en ommer’ og undrer sig bl.a. over, at spillerne ikke havde T-shirten på under nationalme­lodien, så den tydelig kunne ses på tv.

– Hvorfor havde spillerne ikke sine T-shirts med markeringe­n på under nationalme­lodien?

– Spillerne markerede inden nationalme­lodien.

– Der er kørt holdbilled­er rundt på alle medier af den markering, der var inden.

– Det var sådan, vi har valgt at gøre det, siger DBU-direktør Jakob Jensen til Ekstra Bladet.

– Hvis vi nu leger, at vi havde taget den på under nationalme­lodien, så havde der helt sikkert vaeret en stor debat i dag om, at det var vel nok uklogt, at man for første gang i dansk landsholds­historie havde en anden trøje på end landsholds­trøjen under nationalme­lodien.

– Hvorfor var DBU-logoet ikke på T-shirtsene?

– Det var en koordinere­t aktion med Holland, som heller ikke havde KNVB (Hollands fodboldfor­bund, red.) på deres trøjer, og i det hele taget forventer vi, at det nok er den måde, det kommer til at gå rundt på – også med andre forbund senere.

– Det ligger der ikke noget som helst i.

– Betyder det, at DBU og spillerne ikke står sammen om det her? Overhovede­t ikke.

– Vi står skulder ved skulder i den her aktion.

– Du siger til TV 2, at du tror, at ’mange af dem, der kritiserer os, ikke ved, hvor meget vi faktisk gør i det lange traek for at skabe forandring­er’. Hvad er det konkret, I gør, i det lange traek for at skabe forandring­er?

– Det udsagn hviler på, at jeg hele morgenen er blevet mødt af spørgsmåle­t: ’Det er jo kun en trøje. Er en trøje nok?’. En trøje er rigtig vigtig, isaer hvis flere står sammen om den.

– Det, vi gør for at skabe forandring­er er startet for år tilbage med at rejse til Qatar sammen med fagbevaege­lsen, sammen med vores nordiske søsterorga­nisationer.

– Rejse en kritik dernede, mødes med migrantarb­ejdere, gøre os klogere via Amnesty. Rejse kritik over for FIFA, vi har holdt høringer i DBU-regi.

– Vi har gang i mange forskellig­e ting for at påpege, at det er uacceptabe­lt, hvad der foregår dernede.

– Men er I for dårlige til at fortaelle, hvad I gør, siden du også siger, at mange fans faktisk ikke ved, hvor meget I gør?

– Det ved jeg ikke, men jeg vil meget gerne mødes med vores fans og forklare dem det.

– Det vil jeg glaede mig til, og de kan også regne med at blive inviteret til DBU. Om vi har vaeret for dårlige til at fortaelle det, ved jeg ikke.

– Nu siger jeg noget lidt kontrovers­ielt.

– Det kan også vaere, at pressen ikke er så optaget af at daekke det lange, seje traek, men mest interesser­er sig for det, når spiller ne går med.

– Har I i DBU foreslået FIFA at rykke VM til et andet land, hvis forholdene i Qatar ikke bliver forbedret?

– Vi har diskuteret mange forskellig­e ting med FIFA. Hvad der konkret er på bordet, når vi taler sammen, det vil jeg ikke løfte sløret for her.

– Men jeg tror ikke, FIFA er i tvivl om, at vi har rejst en hård kritik af, at VM skal vaere i Qatar.

Så I har ikke foreslået det eller hvordan?

– Jeg vil ikke referere, hvad vi har og ikke har foreslået over for FIFA, siger Jakob Jensen.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark