Ekstra Bladet

Det pisser mig af

Ifølge Line Vanggard Pedersen er hun blevet fravalgt, fordi dele af Konservati­ve i Brøndersle­v ikke mener, at man kan vaere enlig mor og spidskandi­dat på samme tid

- NIKOLAJ HØIER niho@eb.dk

Efter syv år som byrådsmedl­em for Konservati­ve i Brøndersle­v Kommune forlader Line Vanggard Pedersen partiet. Hun bliver løsgaenger og smaekker med døren ud.

For i kølvandet af. at hun tabte valget som spidskandi­dat i partiet med et lille margin, begyndte snakken pludselig at gå.

– Som jeg taler med flere og flere, så hører jeg, at argumentet mod mig har vaeret, ’at hun har to små børn, og det kan hun ikke overkomme’, siger Line Vanggard Pedersen til Ekstra Bladet.

– De lidt mere ondtungede spørger, ’kan man have en, der er enlig mor til to og en af børnene er et donorbarn som viceborgme­ster og konservati­v spidskandi­dat?’

Og da hun blev klar over det, aendrede hun tilgangen til sit exit.

– Fra at have taget beslutning­en til at tage den stille vej ud af bagdøren, så var det her dråben, siger hun.

Frustreren­de

Saerligt det, at der bliver sat spørgsmåls­tegn ved, om hun kunne klare opgaven, frustrerer hende.

– Pludselig begyndte sladderen at gå i byen om, at jeg ikke kan varetage sådan en post med to børn. Og det pissede mig af.

– Jeg kan godt vurdere, hvad jeg kan og ikke kan, selv om jeg har to små børn. Man havde aldrig nogensinde sagt det om en mand - man havde bare forventet, at han fik styr på det på hjemmebane­n, siger hun.

Line Vanggard Pedersen har aldrig lagt skjul på, at hun lever med sine børn uden en partner.

– Jeg har et barn fra et tidligere forhold, og nu fungerer det hele rigtig godt. Det skal jeg ikke dømmes på.

Ved seneste kommunalva­lg fik hun sjettefles­t personlige stemmer i kommunen, og ifølge hende er der aldrig blevet sat en finger på hendes arbejde fra partiets side.

Jeg kan godt vurdere, hvad jeg kan og ikke kan, selv om jeg har to små børn. Man havde aldrig nogensinde sagt det om en mand

 ?? PRIVATFOTO ?? – Fra at have taget beslutning­en til at tage den stille vej ud af bagdøren, så var det her dråben siger Line Vanggard Petersen til Ekstra Bladet.
PRIVATFOTO – Fra at have taget beslutning­en til at tage den stille vej ud af bagdøren, så var det her dråben siger Line Vanggard Petersen til Ekstra Bladet.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark