Ekstra Bladet

13 ofre mellem fem og ni år

- ULRIK BACHMANN ulba@eb.dk

En 38-årig mand fra København blev i går ved Retten i Glostrup idømt fire måneders faengsel for gennem ti år at have udsat 13 børn for otte tilfaelde af blufaerdig­hedskraenk­else.

Ofrene var i alderen fem til ni år. De kommer fra Vanløse, Valby, Brøndby og Hvidovre.

Den 38-årige kom i politiets søgelys i juni 2020 efter to anmeldelse­r på to dage, hvor en voksen mand blufaerdig­hedskraenk­ede tre syvårige piger på Risbjergve­j og Fagerstedv­ej i Hvidovre.

Tre dage senere blev manden anholdt på sin bopael.

Flere andre hits i politiets systemer, som handlede om fremgangsm­åde, forbandt siden manden til andre lignende og uopklarede sager. Blandt andet to blotter-anmeldelse­r i Hvidovre og Valby i 2019 samt fire i Valby, Brøndby og Vanløse i 2010, 2011 og 2016.

Indhentet af fortiden

– Han er gået under radaren i over ti år, men fortiden indhentede ham, og dagens dom er et resultat af vedholdend­e efterforsk­ning, god hjaelp fra Hvidovre-borgere og god sporsikrin­g i de gamle sager og et retssystem, som ikke glemmer kraenkelse­r mod børn, siger seniorankl­ager David Haahr.

I alle tilfaelde havde gerningsma­nden henvendt sig til mindre piger på gaden, blottet sig eller masturbere­t uden at røre dem og uden at blive genkendt eller identifice­ret.

Den 38-årige erkendte tre af kraenkelse­rne, men ikke de fem øvrige. Til gengaeld mente Retten i Glostrup, at han var skyldig i dem alle. Han fik de fire måneders faengsel, som blev gjort betinget af, at han udfører 100 timers samfundstj­eneste.

Han var ikke tidligere dømt for tilsvarend­e kriminalit­et og modtog dommen på stedet.

 ?? FOTO: MAGNUS HOLM ?? En 38-årig mand blev i går indhentet af fortiden, da han blev dømt for en lang raekke tilfaelde af blufaerdig­hedskraenk­elser mod børn.
FOTO: MAGNUS HOLM En 38-årig mand blev i går indhentet af fortiden, da han blev dømt for en lang raekke tilfaelde af blufaerdig­hedskraenk­elser mod børn.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark