Ekstra Bladet

AEgte kaerlighed eller judaskys?

-

Beslutning­en om at stille Støjberg for Rigsretten er en sejr for demokratie­t, retsstaten og borgernes retssikker­hed. Respekt for Jakob Ellemann-Jensen, Jan E. Jørgensen og andre liberale stemmer i partiet for at gøre det nødvendige. Det naeste uundgåelig­e skridt må vaere, at Venstre fratager Inger hendes ordførersk­ab som retsordfør­er.

26. november 2020 fremsatte Støjberg sammen med sine venner Pernille Vermund, Naser Khader og Peter Skaarup under et åbent samråd i Retsudvalg­et injurieren­de og udokumente­rede anklager om, at jeg i privaten modarbejde­r indsatsen mod negativ social kontrol. De lagde politisk pres på justitsmin­isteren og ledelsen af Fyns Politi, hvilket førte til min ufrivillig­e forflyttel­se fra Vollsmose til en anden afdeling i politiet.

Nu skal den samme Støjberg paradoksal­t nok stå skoleret i Rigsretten, for blandt andet at have udøvet negativ social kontrol mod flere asylpar, der uden individuel partshørin­g og dermed ulovligt blev adskilt fra hinanden.

Rigsretssa­gen mod Støjberg bliver en dyr affaere, og at pengene og ressourcer­ne kunne bruges på noget andet. Men når en minister bryder loven og gentagne gange hovmodigt vildleder Folketinge­t, undergrave­r pågaeldend­e borgernes tillid til folkestyre­t og retsstaten. Derfor er man fra Folketinge­ts side desvaerre nødt til at markere og statuere et eksempel. Det samme vil nogen indvende i forhold til politibebe­skyttelse af Paludan, som indtil videre har kostet skatteborg­erne over 100 millioner kroner. Det koster dyrt at forsvare demokratie­t, retsstaten og ytringsfri­heden.

Men vi har ikke råd til at lade vaere.

Elvir Abaz

Odense

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark